Eplan User_interface crop

Sparer tid innen design og fører til raske resultater

I skyen: Finn enhetsdata raskere og begynn å arbeide umiddelbart

Den nyeste versjonen av EPLAN Data Portal, som gir brukerne komponent- og enhetsdata for designkonstruksjon via nettet, ble lansert tidlig i juni 2020. Portalen er nå eksklusivt integrert i EPLAN ePulse-skyen.

Elektroingeniører og el-design-ingeniører velger enhetsdataene de trenger og kan overføre dem direkte til EPLAN-prosjektene, noe som reduserer arbeidsmengden innen design og sikrer standardiserte data for dokumentasjon. Med ett helt nytt brukergrensesnitt og smarte søke- og forslagsfunksjoner gjør dette portalen enklere, raskere og mer brukervennlig enn før.
 
Den nye EPLAN Data Portal lanseres, og dette nettbaserte programmet er utelukkende tilgjengelig i skymiljøet EPLAN ePulse. Brukere av den nåværende EPLAN Platform 2.9 kan gå inn på den etter å ha registrert seg på www.epulse.com, og de drar fordel av umiddelbar nettilgang til høykvalitets produktkataloger fra et stadig økende antall komponentprodusenter. Direktør for sky-masterdata Timm Hauschke sier: »Den direkte overføringen av dataene inn i EPLAN-dokumentasjonen reduserer kundenes designarbeid og øker kvaliteten på maskin -og anleggssystem-dokumentasjonen.» Alle løsninger forankret i EPLAN-plattformen går inn på nettjenesten i like store mengder.

Når målet enda raskere.
EPLAN har med sitt nye brukergrensesnitt gjort det enda enklere å bruke og navigere seg gjennom den omfattende mengden lagrede enhetsdata . En brukervennlig søkefunksjon som tilbyr rask og praktisk støtte. En forslagsfunksjon - for eksempel for produktgrupper, komponenter eller produsenter - har også blitt integrert, med utseende og stil som vanlige søkemotorer. Dette sparer tid innen design og fører til raske resultater. En annen praktisk fordel: Beregningsprogrammer som Rittal Therm eller velgere fra Schneider Electric, har alt blitt integrert i produsentens design, slik at det blir enklere å velge riktig produkt. Brukerne finner det de leter etter på en enda mer målrettet måte og kan oppdage brukbare tillegg eller alternativer med bare noen klikk.

Nåværende data i skyen
Integreringen av EPLAN Data Portal inn i EPLAN ePulse gir flere umiddelbare fordeler: oppdateringer kan importeres når som helst - i programmet selv eller i porteføljen på over tre hundre komponentprodusenter som tilbyr omkring én million enhetdata for direkte nedlasting. I tillegg kan mer enn 1,5 millioner enhetstyper kontaktes via integrerte konfiguratorer. En annen praktisk brukerfordel er at programvaren deres alltid er oppdatert i skymiljøet.

Standarden sikrer større datadybde
Standardiserte komponentdata er uunnværlige for å skape effektive prosesser. Standardiserte enhetsdata er påkrevd når kontrollskap blir designet i 3D, ledningslengder beregnes automatisk eller monteringsplater behandles av maskiner. Hauschke forklarer: »EPLAN Data Standard leverer velutprøvde klassifikasjonsstandarder for enhetsdata, for eksempel eCl@ss Advanced, ved å få dem til å passe til et praktisk formål. Det sikrer konsekvent bruk av data gjennom hele konstruksjons- og produksjonsprosessen - på veien mot en helt integrert verdikjede.» Brukere drar fordel av store tidsbesparelser som merkes fra begynnelsen av prosjektplanleggingen til idriftsettelse. Tross alt vises en enhet i ulike systemdiagrammer basert på en enhetlig datakilde - den eneste sannhetskilden.

 

Nettselskap automatiserer crop

Elektrifiseringen fører til økt automatisering hos nettselskapene

750 nettmeldinger av 3000 har gått automatisk gjennom systemet

Tensio og programvarehuset Powel har sammen utviklet en løsning som automatiserer nettmeldinger på lavspentnettet. Dette reduserer saksbehandlingstiden kraftig for nettselskapet og gjør spesielt elbil-kunder fornøyde.

les mer...
Saia-Cronox crop

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

les mer...
NORD-IE5Plus crop

Ytelse på et nytt nivå – med IE5+-motorer og LogiDrive

Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter

Den nye generasjonen med IE5+-motorer fra NORD DRIVESYSTEMS gir konstant høy ytelse over hele justeringsområdet, i en hygienisk design som hever LogiDrive-konseptet for intralogistikk til et nytt nivå med tanke på energibesparelser og reduksjon i antall varianter. Den totale eierkostnaden (TCO) kan også reduseres betraktelig.

les mer...
ABB Agility crop

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften

Bygg videre på den eksisterende, digitale teknologien

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

les mer...