MTT crop

Rr i tråd med selskapets strategi om å styrke konkurransekraften mot industri

MTT (Mongstad TavleTeknikk AS) etablerer seg i Bergen

MTT startet fra 1. juli 2020 opp produksjon og prosjektering av elektriske systemløsninger og tavler i Salhusvegen 55 i Bergen. Lokaliteten har vært benyttet til tavleproduksjon i en årrekke og er godt egnet for MTT sin videre satsning.

MTT er en ledende tavleprodusent og systemintegrator lokalisert på Mongstad og Frekhaug i Nordhordland. Selskapet produserer og leverer elektriske tavlesystemer, frekvens-omformerdrifter og produkter innen elektro og automatisering, samt ingeniørtjenester, installasjon og service.

Lokaliteten i Salhusvegen 55 vil utgjøre en ny avdeling i MTT. Vi er glade for å kunne ønske tidligere nøkkelpersoner i Elpa AS sin organisasjon og produksjon velkommen i selskapet. Vi er trygge på at tavlebyggere med høy kompetanse, lojale kunder og et godt rykte i markedet vil styrke MTT og gi oss muligheten til å yte enda bedre service i tiden som kommer

MTT sin etablering i Bergen er i tråd med selskapets strategi om å styrke konkurransekraften mot industrimarkedet og oppnå større nærhet til kunder i Bergen og omegn. Selskapets aktivitet på Mongstad vil ikke bli direkte påvirket av etableringen og vår målsetning er videre vekst på begge lokasjoner.

MTT vil etter utvidelsen ha 60 ansatte inklusive lærlinger.

 

Nettselskap automatiserer crop

Elektrifiseringen fører til økt automatisering hos nettselskapene

750 nettmeldinger av 3000 har gått automatisk gjennom systemet

Tensio og programvarehuset Powel har sammen utviklet en løsning som automatiserer nettmeldinger på lavspentnettet. Dette reduserer saksbehandlingstiden kraftig for nettselskapet og gjør spesielt elbil-kunder fornøyde.

les mer...
Saia-Cronox crop

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

les mer...
NORD-IE5Plus crop

Ytelse på et nytt nivå – med IE5+-motorer og LogiDrive

Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter

Den nye generasjonen med IE5+-motorer fra NORD DRIVESYSTEMS gir konstant høy ytelse over hele justeringsområdet, i en hygienisk design som hever LogiDrive-konseptet for intralogistikk til et nytt nivå med tanke på energibesparelser og reduksjon i antall varianter. Den totale eierkostnaden (TCO) kan også reduseres betraktelig.

les mer...
ABB Agility crop

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften

Bygg videre på den eksisterende, digitale teknologien

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

les mer...