industrial-communication-networking-solutions crop

Teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet

5G er her, nå diskuteres 6G

Ledende industrielle miljøer ser fremover. Under den første IEEE 5G++ Online Summit Dresden diskuterte sentrale personer hva som kommer etter 5G. Det årlige arrangementet som diskuterer 5G teknologien på bred basis, var i år digitalt. Konklusjonen på årets paneldiskusjon var at først når 6G kommer vil industriens behov fullt ut bli dekket. 6G vil bli langt likere 5G, enn 4G er 3G.

Men først må 5G utvikles slik at industrielle løsninger gir den funksjonalitet som spesifikasjonene tilsier. Panelet som diskuterte om det ville bli noe 6G hadde bred sammensetning, fra sentrale miljøer i tysk industri og forskning og utvikling.

Panelleder:

  • Professor Frank Fitzek, 5G Lab Tyskland

Paneldeltakere:

  • Professor Gerhard Fettweis, 5G Lab Tyskland
  • Konsernsjef (CEO) Peter Reidel, Rohde & Schwarz
  • Konsernsjef (CEO) Attila Bilgic, Krohne Group
  • Teknologidirektør Håkan Andersson, Ericsson
  • Teknologidirektør Volker Ziegler, Nokia Bell Labs

Attila Bilgic fra Krohne Group, moderselskapet til Krohne Instrumentation, representerte industrielt automatiseringsmiljø med hovedvekt på måleteknikk.

Møter ikke alle forventninger

Alle paneldeltakerne tok utgangspunkt i at 5G er under realisering. Men de fleste mente at utviklingen viser at realiseringen av teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet. Flere sa at 2G ga fullt ut 1G funksjonalitet, 3G ga 2G funksjonalitet, og så videre. Derved ble konklusjonen på paneldebatten at vi må vente på 6G for å få all funksjonalitet som vi nå forventer av 5G.

Les hele artikkelen her; http://magazine.amnytt.no/nr-7-2020/0095309001608212733/p50

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...