industrial-communication-networking-solutions crop

Teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet

5G er her, nå diskuteres 6G

Ledende industrielle miljøer ser fremover. Under den første IEEE 5G++ Online Summit Dresden diskuterte sentrale personer hva som kommer etter 5G. Det årlige arrangementet som diskuterer 5G teknologien på bred basis, var i år digitalt. Konklusjonen på årets paneldiskusjon var at først når 6G kommer vil industriens behov fullt ut bli dekket. 6G vil bli langt likere 5G, enn 4G er 3G.

Men først må 5G utvikles slik at industrielle løsninger gir den funksjonalitet som spesifikasjonene tilsier. Panelet som diskuterte om det ville bli noe 6G hadde bred sammensetning, fra sentrale miljøer i tysk industri og forskning og utvikling.

Panelleder:

  • Professor Frank Fitzek, 5G Lab Tyskland

Paneldeltakere:

  • Professor Gerhard Fettweis, 5G Lab Tyskland
  • Konsernsjef (CEO) Peter Reidel, Rohde & Schwarz
  • Konsernsjef (CEO) Attila Bilgic, Krohne Group
  • Teknologidirektør Håkan Andersson, Ericsson
  • Teknologidirektør Volker Ziegler, Nokia Bell Labs

Attila Bilgic fra Krohne Group, moderselskapet til Krohne Instrumentation, representerte industrielt automatiseringsmiljø med hovedvekt på måleteknikk.

Møter ikke alle forventninger

Alle paneldeltakerne tok utgangspunkt i at 5G er under realisering. Men de fleste mente at utviklingen viser at realiseringen av teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet. Flere sa at 2G ga fullt ut 1G funksjonalitet, 3G ga 2G funksjonalitet, og så videre. Derved ble konklusjonen på paneldebatten at vi må vente på 6G for å få all funksjonalitet som vi nå forventer av 5G.

Les hele artikkelen her; http://magazine.amnytt.no/nr-7-2020/0095309001608212733/p50

Endress bærekraft crop

Topp klassifisering for bærekraft

Fungerer som en sentral strategisk indikator for bærekraften hos Endress+Hausers

Endress+Hauser gjør det enda bedre i uavhengig EcoVadis-revisjon Endress+Hauser har fått 76 av 100 poeng i EcoVadis’ internasjonale bærekraftsklassifisering, fire fler enn i fjor. Gruppen havnet i øverste pulje for femte år på rad i 2021 og er nå blant den øverste enprosenten av selskapene som ble sammenlignet.

les mer...
A ferry boat crossing the Tagus River (Rio Tejo) with the city of Lisbon skyline on the background, in Portugal

Sikrer bærekraftig fergeturer i Portugal

Den automatiske inn- og utkoblingen gjøres unna i løpet av 20 sekunder

10 elektriske ferger som skal frakte passasjerer over elven Tejo i Portugals hovedstad Lisboa vil bli utstyrt med autonome ladetilkoblinger fra Zinus. ABB AS tildelte nylig Zinus kontrakten på leveranse av totalt 20 ladetilkoblinger av typen SWC100, som skal installeres på 10 nye helelektriske passasjerferger som skal trafikkere Tejo-elven i Lisboa.

les mer...
IOLink crop

Intelligens fra sensor til sky

Til nå er det installert mer enn 11 millioner IO-Link noder

 IO-Link kommunikasjonsplattform for IIOT applikasjoner som er både produsent og system uavhengig. IO-Link har de siste årene bekreftet sin posisjon som foretrukket kommunikasjonsgrensnitt i industrielle applikasjoner i mange bransjer. Fra en sped begynnelse med 14 firmaer i 2006 har medlemsmassen vokst til mer enn 150 ulike produsenter av utstyr.

les mer...
Krohne 20 jub crop

Mye mer enn mengdemåling

God kompetanse har hele tiden vært en viktig faktor i selskapet

I år har Krohne dobbelt jubileum. Moderselskapet fyller 100 år. Og det norske datterselskapet har 20 års jubileum. I 100 år har moderselskapet vært en innovativ kraft i instrumenteringsbransjen. Fra starten i 1921 til i dag har det vært og er instrumentering som er selskapets kjernevirksomhet.

les mer...