5 G crop

Må vente på 6G for å få all funksjonalitet

5G er her, nå diskuteres 6G

Ledende industrielle miljøer ser fremover. Under den første IEEE 5G++ Online Summit Dresden diskuterte sentrale personer hva som kommer etter 5G. Det årlige arrangementet som diskuterer 5G teknologien på bred basis, var i år digitalt. Konklusjonen på årets paneldiskusjon var at først når 6G kommer vil industriens behov fullt ut bli dekket. 

6G vil bli langt likere 5G, enn 4G er 3g. Men først må 5G utvikles slik at industrielle løsninger gir den funksjonalitet som spesifikasjonene tilsier.

Panelet som diskuterte om det ville bli noe 6G hadde bred sammensetning, fra sentrale miljøer i tysk industri og forskning og utvikling.

Møter ikke alle forventninger

Alle paneldeltakerne tok utgangspunkt i at 5G er under realisering. Men de fleste mente at utviklingen viser at realiseringen av teknologien ikke gir den funksjonaliteten som er forventet. Flere sa at 2G ga fullt ut 1G funksjonalitet, 3G ga 2G funksjonalitet, og så videre. Derved ble konklusjonen på paneldebatten at vi må vente på 6G for å få all funksjonalitet som vi nå forventer av 5G.

Du kan lese hele artikkelen i AMNYTT 07 2020 her

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...