Eaton Jon_Helsingeng crop

En viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser

100 000 anlegg uten klimaverstingen

Eaton har nå produsert et sekssifret antall mellomspenningsbrytere uten SF6-gassen. Kyoto-protokollen fra 2007 identifiserer SF6 som en av de mest alvorlige klimagassene, og i ettertid har EU gjort SF6 ulovlig for de fleste industrier og bruksområder.

Et smutthull for høy- og mellomspenningsbrytere ble oppdaget i 2014, og tross skjerpet bevissthet på å få ned bruken av gassen, øker mengdene i atmosfæren betraktelig.

Eaton har nå annonsert at de har produsert 100 000 Xiria mellomspenningsbrytere som ikke inneholder SF6.

– Annonseringen markerer en viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser fra mellomspenningsbryterenheter som brukes i mer enn 30 land, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Hele elektrobransjen ruller ut grønne bryteralternativer til SF6, etter at Europakommisjonen har startet en gjennomgang som kan resultere i at SF6-gasser blir forbudt i mellomspenningsutstyr innen 2020.

– Hensynet til sikkerhet og miljøvennlighet ligger alltid i bakhodet vårt. Derfor bruker vi vakuum som sikkerhetskomponent i stedet for miljøskadelige gasser, sier Helsingeng.

Ifølge en rapport fra Miljødirektoratet forventes det vekst i bruken av SF6-gass frem mot 2030. Om vi fortsetter dagens praksis, kommer utslippene av SF6 øke med om lag 50 prosent de neste 10-12 årene.

###

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på 20,4 milliarder amerikanske dollar i 2017. Vi tilbyr energieffektive løsninger som hjelper våre kunder med løsninger for styring av elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi for en mer effektiv, sikker og bærekraftig utnyttelse. Eaton arbeider for å forbedre livskvaliteten og miljøet gjennom bruk av strømstyringsteknologi og -tjenester. Eaton har ca. 96 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. For mer informasjon besøk Eaton.com.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...