Eaton Jon_Helsingeng crop

En viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser

100 000 anlegg uten klimaverstingen

Eaton har nå produsert et sekssifret antall mellomspenningsbrytere uten SF6-gassen. Kyoto-protokollen fra 2007 identifiserer SF6 som en av de mest alvorlige klimagassene, og i ettertid har EU gjort SF6 ulovlig for de fleste industrier og bruksområder.

Et smutthull for høy- og mellomspenningsbrytere ble oppdaget i 2014, og tross skjerpet bevissthet på å få ned bruken av gassen, øker mengdene i atmosfæren betraktelig.

Eaton har nå annonsert at de har produsert 100 000 Xiria mellomspenningsbrytere som ikke inneholder SF6.

– Annonseringen markerer en viktig milepæl på vei mot målet om å fjerne SF6-gasser fra mellomspenningsbryterenheter som brukes i mer enn 30 land, sier administrerende direktør for Eaton i Norge, Jon Helsingeng.

Hele elektrobransjen ruller ut grønne bryteralternativer til SF6, etter at Europakommisjonen har startet en gjennomgang som kan resultere i at SF6-gasser blir forbudt i mellomspenningsutstyr innen 2020.

– Hensynet til sikkerhet og miljøvennlighet ligger alltid i bakhodet vårt. Derfor bruker vi vakuum som sikkerhetskomponent i stedet for miljøskadelige gasser, sier Helsingeng.

Ifølge en rapport fra Miljødirektoratet forventes det vekst i bruken av SF6-gass frem mot 2030. Om vi fortsetter dagens praksis, kommer utslippene av SF6 øke med om lag 50 prosent de neste 10-12 årene.

###

Om Eaton

Eaton er et strømstyringsselskap som hadde en omsetning på 20,4 milliarder amerikanske dollar i 2017. Vi tilbyr energieffektive løsninger som hjelper våre kunder med løsninger for styring av elektrisk, hydraulisk og mekanisk energi for en mer effektiv, sikker og bærekraftig utnyttelse. Eaton arbeider for å forbedre livskvaliteten og miljøet gjennom bruk av strømstyringsteknologi og -tjenester. Eaton har ca. 96 000 ansatte og selger produkter til kunder i mer enn 175 land. For mer informasjon besøk Eaton.com.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

JFK krympe crop

Bedre ergonomi med et mindre krympeverktøy, - for ledere og kabler opptil 2,5 mm2

PZ 2.5 S - Den enkleste måten å krympe på, - og det minste, profesjonelle krympeverktøyet for endehylser. I styringsskap finnes det ledninger med forskjellig tverrsnitt, som er utstyrt med endehylser. i 90% av tilfellene er gjennomsnittlig tverrsnittsområde på ledningene 2,5 mm² og mindre.