Pepperl VIM-IOLINK crop

Gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget

Vibrasjonssensorer fra Pepperl+Fuchs leveres nå også med IO-Link

Vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs kombinerer fordelene med tilstandsovervåking og IO-Link kommunikasjon. Et stort utvalg av konfigurerbare parametere sikrer maksimal fleksibilitet og tilpasning til den spesifikke applikasjonen.

IO-Link vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs gir et bredt spekter av måleverdier og utgangsdata. Verdiene som overføres syklisk til styresystemet, gir dybdeanalyse av maskinens tilstand på kontinuerlig basis. Prediktivt vedlikehold er derfor sikret, slik at anleggsoperatøren kan ta riktige vedlikeholdstiltak i tide. Sensoren sender ut en stor mengde data som inkluderer temperaturdata, vibrasjonsmålinger, driftstimeteller og måleskalering. I tillegg blir følgende målte verdier blir overført:

  • Vibrasjonshastighet (RMS) opptil 128 mm/s
  • Vibrasjonsakselerasjon (RMS) opptil 34 g
  • Maks. vibrasjonsakselerasjon opp til 48 g
  • Temperatur
  • Crestfaktor skalert i henhold til DIN ISO 13373-3

Ingen maskin er lik en annen, så sensorene må oppfylle meget spesifikke krav for å sikre pålitelig overvåking. Pepperl+Fuchs vibrasjonssensor tilbyr konfigurerbare parametere som kan endres via IO-Link kommunikasjon. Et eksempel er justeringen av frekvensområdet som skal overvåkes og terskelnivåene knyttet til maskinens vedlikeholdssykluser. Innstillinger kan også legges inn for kritiske grenser for hver type målt verdi.

Innstillingene kan utføres via IO-Link, enten direkte i felt eller offline, ved hjelp av programvare på PC. Når det gjøres tilpasninger av sensoren, lagres de som en konfigurasjon i IO-Link master sammen med en sensor «device type-ID». Hvis sensoren skal skiftes ut, vil lagret konfigurasjon overføres automatisk til den nye enheten. En annen funksjon som kan anvendes med IO-Link er at standardinnstillingen kan være kopiert fra én enhet til andre enheter, noe som gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget.

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.