Pepperl VIM-IOLINK crop

Gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget

Vibrasjonssensorer fra Pepperl+Fuchs leveres nå også med IO-Link

Vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs kombinerer fordelene med tilstandsovervåking og IO-Link kommunikasjon. Et stort utvalg av konfigurerbare parametere sikrer maksimal fleksibilitet og tilpasning til den spesifikke applikasjonen.

IO-Link vibrasjonssensoren VIM3*IO* fra Pepperl+Fuchs gir et bredt spekter av måleverdier og utgangsdata. Verdiene som overføres syklisk til styresystemet, gir dybdeanalyse av maskinens tilstand på kontinuerlig basis. Prediktivt vedlikehold er derfor sikret, slik at anleggsoperatøren kan ta riktige vedlikeholdstiltak i tide. Sensoren sender ut en stor mengde data som inkluderer temperaturdata, vibrasjonsmålinger, driftstimeteller og måleskalering. I tillegg blir følgende målte verdier blir overført:

  • Vibrasjonshastighet (RMS) opptil 128 mm/s
  • Vibrasjonsakselerasjon (RMS) opptil 34 g
  • Maks. vibrasjonsakselerasjon opp til 48 g
  • Temperatur
  • Crestfaktor skalert i henhold til DIN ISO 13373-3

Ingen maskin er lik en annen, så sensorene må oppfylle meget spesifikke krav for å sikre pålitelig overvåking. Pepperl+Fuchs vibrasjonssensor tilbyr konfigurerbare parametere som kan endres via IO-Link kommunikasjon. Et eksempel er justeringen av frekvensområdet som skal overvåkes og terskelnivåene knyttet til maskinens vedlikeholdssykluser. Innstillinger kan også legges inn for kritiske grenser for hver type målt verdi.

Innstillingene kan utføres via IO-Link, enten direkte i felt eller offline, ved hjelp av programvare på PC. Når det gjøres tilpasninger av sensoren, lagres de som en konfigurasjon i IO-Link master sammen med en sensor «device type-ID». Hvis sensoren skal skiftes ut, vil lagret konfigurasjon overføres automatisk til den nye enheten. En annen funksjon som kan anvendes med IO-Link er at standardinnstillingen kan være kopiert fra én enhet til andre enheter, noe som gir rask og effektiv igangkjøring av andre enheter i anlegget.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...