Schneider Power SCADA crop

Utviklet spesifikt for kritiske og komplekse eldistribusjon-applikasjoner

Verktøy for styring av kritiske elektriske anlegg

Schneider Electrics EcoStruxure™ Power SCADA Operation (PSO) er et verktøy utviklet for kritiske bygg, som datasentre, sykehus, industribygg, flyplasser og andre anlegg med intensiv energibruk, bygg som ikke tåler nedetid og skal fungere året rundt. 

- PSO er et SCADA-system, et viktig element i Schneider Electric EcoStruxure™ Power-løsningen, utviklet spesifikt for kritiske og komplekse eldistribusjon-applikasjoner, sier Cecilia Bringedal, salgsspesialist innen Power Solutions.

Fleksibel, redundant arkitektur
- PSO sørger for pålitelighet, selv i verste scenarioer. Arkitekturens redundans, med omfattende kommunikasjonsmuligheter og protokollstøtte for datautveksling, gjør det slik at man kan koble til hundrevis av smarte enheter og samle data fra målere, releer, effektbrytere, PLS-er, RTU-er og mer, sier Bringedal.

Informasjon og kontroll i sann tid
Patenterte, animerte 1-linjediagrammer med brukergrensesnitt som tilpasser seg PC/mobil holder brukeren oppdatert på installasjonens status. Driftspersonell mottar alarmvarsler i sanntid og kan bruke verktøy for analyse av hendelser for å forstå årsak og effekt. PSO gjenoppretter normal drift ved hjelp av automatiserte eller manuelle kontrollhandlinger.

Sanntidsovervåking og -kontroll
- Med enda mer åpne protokoller som OPC Unified Architecture (OPC UA), er PSO utviklet for å bygge bro mellom IT- og produksjonsplattformer, slik at man kan overvåke og styre, få mobilvarsler og oppnå sømløs integrering med Schneider Electric PLS-er. Det overholder IEC-62443 internasjonale sikkerhetsstandarder, avslutter Bringedal.

 

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...