Tronrud 2 crop

Utviklingsarbeidet går raskere

Verdens raskeste – ved hjelp av digitalisering

Verdens raskeste pakkemaskin for poser er under utvikling hos Tronrud Engineering. Digitale løsninger er helt sentralt i utviklingsarbeidet. Digital tvilling, 3-D printing og VR teknologi utnyttes i stor grad.

Resultatet lar ikke vent på seg, utviklingsarbeidet går raskere. Testing av ferdig konstruksjon er allerede unnagjort når maskinen monteres. - Denne prototypen er vår første fullverdige digitale tvilling, forteller Erik Hjertaas til AMNYTT. Utviklingsarbeidet nærmer seg slutten, og vi ser tydelig hvilke synergieffekter digitaliseringsteknologien gir. I tillegg har selskapet tilegnet seg intern kompetanse på 3-D printing. Vi har flere printer og kan produsere komponenter både i plast og stål. Siste elementet Hjertaas nevner av helt ny teknologi er VR. VR teknologien er spesielt godt egent til opplæring av operatører når det finnes en digital tvilling av maskinen.

Les hele artikkelen her.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...