FG Posital crop

En nøkkelfaktor har vært miniatyriseringen av energi-«høstingssystem»

Verdens minste MULTITURN ABSOLUTE KIT-ENCODERS

Ny 22 mm Mini Multiturn Kit Encoder for Integrert Motor-Feedback. Størrelse betyr noe, og i industriell automatisering kan det være en enorm fordel å tilby eksepsjonell ytelse i en svært kompakt pakke forteller FG-Tech, som er forhandler av POSITAL.

Med dette i bakhodet har encoder-produsenten POSITAL avduket en fullt funksjonell prototype av deres nye miniatyr-multiturn encoder for integrert tilbakemelding fra motorer. Med en diameter på bare 22 mm og en høyde på 23 mm (0,87 ”/ 0,9”) er den nye enheten verdens minste multiturn encoder. Den har en selvdrevet rotasjonsteller som fjerner behovet for reservebatterier eller komplekse girsystemer. Disse nye 22mm Kit encoderne fra er designet for produsenter av servomotorer, tilbakemeldingsstyrte trinnmotorer, mikrodrev, miniatyr-roboter og andre maskiner der det kreves høy presisjon og tilbakemelding på plass.

 

Pålitelig, Nøyaktig og enkel installasjon

  • Ingen batteri, Ingen gir - ingen Vedlikehold
  • Oppløsning opp til 17 bis, Multiturn opp til 32 bits
  • Robust, Høy nøyaktighet og enkel installasjon med  «Self Callibration» som opsjon.
  • Tilgjengelig med BiSS C og SSI grensesnitt med forvalg.
  • Intergrert temperatursensor for diagnostikk

"Våre nye multiturn mini Kit encoder bygger på suksessen til serien med Kit-encoderne som ple lansert tilbake i 2016", sier Jim Stevens, Product Manager Kit-encodere i POSITAL Nord-Amerika. "Ved nøye redesign og innføring av mindre elektroniske komponenter, har vi kunnet redusere diameteren på disse enhetene fra 36 mm til 22 mm.” En nøkkelfaktor har vært miniatyriseringen av energi-«høstingssystem» basert på Wiegand teknologien som driver rotasjonstelleren. Dette systemet er en veldig viktig del av POSITALs konkurranseposisjonering, siden det sørger for pålitelig absolutt måling av flere omdreininger uten behov for vedlikehold, batterier eller mekaniske gir.

Les mer om POSITAL sin Wiegand teknologi

Som 'store brødrene' er de nye 22 mm-settene pålitelige, nøyaktige og enkle å installere. I motsetning til resolver dekker de et målområde for multiturn og tilbyr digital utgang. Sammenlignet med optiske encodere er de mer robuste og mer motstandsdyktige mot forurensning av olje, støv eller fuktighet. De tilbyr 17-bits elektronisk oppløsning og et målområde for multiturn på opptil 32 bits. Leverandør-nøytralt SSI- og BiSS C-grensesnitt støttes. Installasjonen av 22 mm encoderne er veldig enkelt og kan gjøres under normale fabrikkforhold. Integrert selvkalibrering forenkler igangkjøring. Kombinasjonen av robust magnetikk, høy driftssikkerhet (med en integrert temperatursensor for diagnostikk), multiturn-funksjonalitet og vedlikeholdsfri drift bidrar til å redusere eierkostnadene.

Les mer om POSITAL Kit-Encoder Familien

"Spesielle akselversjoner av 22 mm-settene med integrerte lager, som kan gi ekstra bruksområder, planlegges også." Med miniatyrisering som markerer en stor trend innen global automatisering, ser vi stort potensial for våre nye Kit-encodere, "avslutter Stevens

 

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...