Focus 1 crop

Innovasjon som forener ventil- og måleteknologi med diagnostikk- og kontroll

Ventil- og måleteknologi i unik kombinasjon

To verdensledende ventil og instrumenteringsleverandører har inngått et helt spesielt samarbeid. Resultatet er verdens første autonome reguleringsventil. KROHNE og SAMSON har etablert er joint venture, FOCUS-ON. Nyheten ble presentert på en pressekonferanse 19. september 2019 i Frankfurt am Main.

FOCUS-ON er et nystiftet selskap dedikert til utvikling, produksjon og markedsføring av autonome «måleventiler» for prosessindustrien etter Industri 4.0 konseptet. I disse dager kan vi her i Norge, som det første land utenfor EU, se resultatet av samarbeidet. Den autonome reguleringsventilen har allerede ankommet lokalene til Krohne Instrumentation i Moss, og vil snart dukket opp hos Matek Samsons lokaler i Skien.

Spesielt utviklet for prosessindustrien

Samtidig med kunngjøringen om partnerskapet, presenterte selskapet også en innovasjon som forener ventil- og måleteknologi med unike diagnostikk- og kontrollfunksjoner i en enhet. Denne kombinasjonen av prosessinstrumentering og kontroll markerer verdens første intelligente prosessnode spesielt utviklet for prosessindustrien.

Se hele artikkelen her; https://magazine.amnytt.no/nr-2-2021/0024625001618221917/p72

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...