963534188

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

Nokia og Kyndryl, verdens største leverandør av IT-infrastrukturtjenester, inngikk et partnerskap i februar 2022 for å bistå bedrifter med digital transformasjon ved hjelp av teknologi innenfor private LTE- og 5G-nett. Det har styrket seg kraftig underveis og omfatter allerede mer enn 100 aktive engasjement med globale virksomheter innenfor alt fra rådgiving, testing og pilotprosjekter til full implementering. 90 prosent av engasjementene er med industriselskaper innenfor bransjer som petrokjemi, energi, gruve- og tømmerdrift.

Selskapene har blant annet samarbeidet om implementering av et privat nett med edge computing ved Dow Chemicals petrokjemiske fabrikk i Texas. Nettverksmoderniseringen har blant annet styrket personellsikkerheten og muliggjort fjernsamarbeid med lyd og video, smarte sanntidsprosedyrer og kjøretøytelematikk ved fabrikken.

Som del av det utvidede samarbeidet har Kyndryl tilegnet seg Nokia Digital Automation Cloud (DAC) Advanced-status, som innebærer at kunder har tilgang til flere eksperter med grundig opplæring og kunnskap om Nokia-produkter og -løsninger. Kunder vil også få tilgang til Kyndryls økende kapasitet for nettverksutrulling.

De to selskapene utforsker og utvikler for tiden nye, integrerte løsninger og tjenester innenfor blant annet Edge, Cloud, IP networking, Optics, Fixed Access, 4G og 5G Core.

Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Knut Andreas Myklbust-Vårvang Lillehammer kommune crop

Lillehammer kommune stopper vannlekkasjer på drikkevannsnettet raskere med ny teknologi

Lillehammer kommune har fått et nytt verktøy i kampen mot lekkasjer på vannledningsnettet. Det nye systemet fra Guard Automation hjelper oss med å oppdage lekkasjer tidligere, og ikke minst med å avgrense lekkasjesøk, sier Knut Andreas Myklebust-Vårvang.

les mer...
CACTUS T bane crop

Overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon

Metoden som ble valgt gir en kontinuerlig overvåking av sporet

Cautus Geo overvåker T-banesporet på Lambertseter stasjon der OBOS skal bygge boliger. – Det handler om sikkerhet for reisende og togene, sier Svein-Ole Sjøtun i Sporveien. 200 sensorer er fordelt på 150 meter SAA-setningsslange og 3-aksiale tilt-sensorer. De overvåker hver minste endring på sporet. Slik har det vært siden desember.

les mer...