963534188

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

Nokia og Kyndryl, verdens største leverandør av IT-infrastrukturtjenester, inngikk et partnerskap i februar 2022 for å bistå bedrifter med digital transformasjon ved hjelp av teknologi innenfor private LTE- og 5G-nett. Det har styrket seg kraftig underveis og omfatter allerede mer enn 100 aktive engasjement med globale virksomheter innenfor alt fra rådgiving, testing og pilotprosjekter til full implementering. 90 prosent av engasjementene er med industriselskaper innenfor bransjer som petrokjemi, energi, gruve- og tømmerdrift.

Selskapene har blant annet samarbeidet om implementering av et privat nett med edge computing ved Dow Chemicals petrokjemiske fabrikk i Texas. Nettverksmoderniseringen har blant annet styrket personellsikkerheten og muliggjort fjernsamarbeid med lyd og video, smarte sanntidsprosedyrer og kjøretøytelematikk ved fabrikken.

Som del av det utvidede samarbeidet har Kyndryl tilegnet seg Nokia Digital Automation Cloud (DAC) Advanced-status, som innebærer at kunder har tilgang til flere eksperter med grundig opplæring og kunnskap om Nokia-produkter og -løsninger. Kunder vil også få tilgang til Kyndryls økende kapasitet for nettverksutrulling.

De to selskapene utforsker og utvikler for tiden nye, integrerte løsninger og tjenester innenfor blant annet Edge, Cloud, IP networking, Optics, Fixed Access, 4G og 5G Core.

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å finne ut hvilke områder der industrien kan maksimere sin vekst.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...