Tronrud Hannover crop

Gir grunn til optimisme på vegne av norsk industr

Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019

I skarp konkurranse med en rekke sterke konkurrenter ble Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019. Prisen ble utdelt av Erna Solberg under årets Industrikonferanse 7. mai.

Kåringen skjer i samarbeid med Norsk Industri og Siemens AS

  • Prisen ble delt ut av Statsminister Erna Solberg under Industrikonferansen 7. mai
  • Dette er sjette året kåringen gjennomføres
  • I arbeidet med å finne frem til de nominerte har juryen jobbet seg gjennom et enormt vurderingsgrunnlag på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater i år, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering og robotisering: Aarbakke, Tronrud Engineering og Moelven.

— Disse bedriftene viser hvordan det er mulig å drive verdiskapning til å leve av, og som vi andre kan lære av. Stor evne til omstilling og innovasjon gjør lokale hjørnesteinsbedrifter til globale markedsledere på sine felt – tross at produksjonen skjer i høykostlandet Norge. Dette gir grunn til optimisme på vegne av norsk industri, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens.

- En strålende industriell rollemodell

Den bedriften som trakk det lengste strået var Tronrud Engineering, en av Norges fremste leverandører av automatiseringsløsninger og maskinbygging. Statsminister Erna Solberg delte ut prisen til ingeniørbedriften under årets Industrikonferanse 7. mai og roste selskapet for deres innovative innstilling.

— Vinneren viser at det er mulig å komme langt med en alt-er-mulig-innstilling, og ved å investere i moderne produksjonsmetoder. Dette er en strålende industriell rollemodell som ser muligheter og fordeler med digitalisering, sa Solberg under utdelingen.

— Vinneren har også hatt besøk av begge mine statsråder som har vært næringsministere. De har begge har blitt imponert og inspirert over nivået på bedriften, fortsatte Statsministeren.

Imponert over nivået på digitalisering og robotisering

Tronrud Engineering på Eggemoen utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet har for tiden 200 ansatte. Juryen har lagt vekt på at Tronrud Engineering har kommet langt innenfor digitalisering, benytter 3D printing, digital tvillingteknologi og robotisering for å optimalisere produksjonen.

— Tronrud Engineering er et imponerende industrieventyr – fra å starte i garasjen som et familiedrevet selskap til å ligge i front på flere områder blant annet innen digitalisering, sier juryrepresentant Knut Sunde i Norsk Industri.

Selskapet har nylig fått mye oppmerksomhet for å utvikle verdens raskeste pakkemaskin for poser, TCP 300. Maskinen ble blant annet trukket frem under årets Hannover messe som et eksempel på en av verdens fremste selskaper på dette området.

— Vinneren av årets konkurranse symboliserer håp, at det er mulig å komme langt med kreativ innstilling, og å investere i moderne produksjonsmetoder. Tronrud Engineering er et strålende eksempel på et familiedrevet norsk selskap som er kommet svært langt i å ta i bruk ny teknologi for å optimalisere produksjonen, sier Anne Marit Panengstuen i Siemens.

Juryen har bestått av:

- Else-May Botten, fraksjonsleder i Stortingets Næringskomité
- Jan Moberg, adm. direktør og ansv. redaktør Teknisk Ukeblad
- Torger Reve, professor Handelshøyskolen BI
- Odd Myklebust, prosjektdirektør SINTEF
- Anne Marit Panengstuen, adm. direktør Siemens AS
- Hans Erik Vatne, teknologidirektør Hydro
- Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk Norsk Industri

Tidligere vinnerne:

2018: Thermo Fisher Scientific
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard

 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.