Rittal samle crop

Toppmoderne strømfordeling med samleskinner fra Rittal

Styrings- og koblingsanlegg fra Rittal består av et bredt utvalg av forskjellige elektriske komponenter. Anleggsingeniører drar nytte av løsninger som muliggjør enkel prosjektplanlegging og dokumentasjon, slik at de kan utnytte plassen i kapslingene effektivt, samtidig som man sikrer enkel og pålitelig kobling mellom de enkelte elektriske utstyrskomponentene. Det siste innen samleskinnesystemer gir viktige fordeler i forhold til konvensjonell kabling av komponenter.

Bruk av elektrisk energi i industrien gjør det nødvendig å bruke systemer designet for kraftdistribusjon til de forskjellige forbrukerne. Konvensjonell kraftdistribusjonsteknologi brukes i dag i større eller mindre grad.

I konvensjonelle systemkonfigurasjoner er beskyttelsesanordninger og koblingsutstyr montert på DIN-skinner og/eller C-skinner. Større utstyr skrus direkte på montasjeplate. Strøm tilføres ved hjelp av runde ledere eller flate kobberbånd. Hver tilkobling installeres separat, med monteringskostnader. Monteringstiden øker derfor i forhold til mengden koblingsutstyr som brukes. Ulike ledertverrsnitt og isolasjonsmaterialer gjør det vanskelig å beregne kortslutningsmotstanden. Nøyaktige beregninger er generelt svært kostbart. Et konvensjonelt strukturert system består også av forskjellige komponenter av forskjellige størrelser. Mangelen på et systemkonsept fører til dårlig plassutnyttelse, noe som resulterer i mange hull som ikke kan brukes til montering av utstyr. Den ikke-modulære utformingen av et konvensjonelt system er i tillegg ikke optimalt når det gjelder vedlikehold og systemutvidelse. Man har få ledige modulplasser tilgjengelig når man skal erstatte gamle komponenter med nye. Denne mangelen på fleksibilitet gjør det derfor vanskelig å modifisere eller utvide denne typen systemer for å møte endrede driftsparametere.

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...