Rittal samle crop

Toppmoderne strømfordeling med samleskinner fra Rittal

Styrings- og koblingsanlegg fra Rittal består av et bredt utvalg av forskjellige elektriske komponenter. Anleggsingeniører drar nytte av løsninger som muliggjør enkel prosjektplanlegging og dokumentasjon, slik at de kan utnytte plassen i kapslingene effektivt, samtidig som man sikrer enkel og pålitelig kobling mellom de enkelte elektriske utstyrskomponentene. Det siste innen samleskinnesystemer gir viktige fordeler i forhold til konvensjonell kabling av komponenter.

Bruk av elektrisk energi i industrien gjør det nødvendig å bruke systemer designet for kraftdistribusjon til de forskjellige forbrukerne. Konvensjonell kraftdistribusjonsteknologi brukes i dag i større eller mindre grad.

I konvensjonelle systemkonfigurasjoner er beskyttelsesanordninger og koblingsutstyr montert på DIN-skinner og/eller C-skinner. Større utstyr skrus direkte på montasjeplate. Strøm tilføres ved hjelp av runde ledere eller flate kobberbånd. Hver tilkobling installeres separat, med monteringskostnader. Monteringstiden øker derfor i forhold til mengden koblingsutstyr som brukes. Ulike ledertverrsnitt og isolasjonsmaterialer gjør det vanskelig å beregne kortslutningsmotstanden. Nøyaktige beregninger er generelt svært kostbart. Et konvensjonelt strukturert system består også av forskjellige komponenter av forskjellige størrelser. Mangelen på et systemkonsept fører til dårlig plassutnyttelse, noe som resulterer i mange hull som ikke kan brukes til montering av utstyr. Den ikke-modulære utformingen av et konvensjonelt system er i tillegg ikke optimalt når det gjelder vedlikehold og systemutvidelse. Man har få ledige modulplasser tilgjengelig når man skal erstatte gamle komponenter med nye. Denne mangelen på fleksibilitet gjør det derfor vanskelig å modifisere eller utvide denne typen systemer for å møte endrede driftsparametere.

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...