Endress bærekraft crop

Fungerer som en sentral strategisk indikator for bærekraften hos Endress+Hausers

Topp klassifisering for bærekraft

Endress+Hauser gjør det enda bedre i uavhengig EcoVadis-revisjon Endress+Hauser har fått 76 av 100 poeng i EcoVadis’ internasjonale bærekraftsklassifisering, fire fler enn i fjor. Gruppen havnet i øverste pulje for femte år på rad i 2021 og er nå blant den øverste enprosenten av selskapene som ble sammenlignet.

Endress+Hauser forbedret seg ytterligere på områdene miljø og bærekraftige innkjøp. Når det gjelder etikk, arbeid og menneskerettigheter, klarte gruppen å opprettholde sin svært gode posisjon i referansesammenligningen. Endress+Hauser havnet dermed i øverste pulje med hensyn til resultater og får nå en platinamedal etter gullstandarden – det høyeste prestasjonnivået i EcoVadis-revisjonen.

Bærekraftig bedriftskultur

Bærekraftstanken har dype røtter i Endress+Hauser. "Totalansvar er en kjerneverdi i vår bedriftskultur. Som familievirksomhet vil vi kombinere økonomisk suksess med økologisk og sosial fremgang", understreker administrerende direktør Matthias Altendorf. Siden 2014 har Endress+Hauser derfor utarbeidet en samfunnsansvarsrapport sammen med sin årsrapport, som behandler økologiske, sosiale og økonomiske faktorer.

Den årlige EcoVadis-revisjonen fungerer som en sentral strategisk indikator for bærekraften i Endress+Hausers utvikling. Målet er kontinuerlig forbedring på dette området også. "Vi hjelper kundene våre med bærekraftig produksjon. Det er derfor vi også ønsker å være ledende når det gjelder bærekraften i våre egne forretnings- og produksjonsprosesser", sier økonomidirektør dr Luc Schultheiss.

Kontinuerlig forbedring

Endress+Hausers produkter, løsninger og tjenester hjelper kunder i prosessindustrien med å bruke ressurser effektivt, redusere utslipp av forurensende stoffer, unngå avfall og beskytte miljøet. Men selskapet forbedrer også kontinuerlig sitt eget økologiske avtrykk. For eksempel forsyner Endress+Hauser i stadig større grad bygninger og infrastruktur med bærekraftig generert energi, og videokonferanser reduserer reisevirksomhet.

EcoVadis bruker 21 kriterier fra miljø, samfunn og etikk til å evaluere selskaper over hele verden på bærekraft. I tillegg til en sektorsammenligning får selskaper forslag til forbedring. De kan også vurdere sine egne leverandører på denne måten på en Internett-plattform. Per dags dato er rundt 75 000 selskaper over hele verden blitt sertifisert av EcoVadis.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...
Pepperl milliard crop

Milepæl for Pepperl+Fuchs

2022 ble året selskapet rundet 1 Milliard Euro i omsetning. Akkurat i tide til julaften kunne styret i Pepperl+Fuchs konsernet kunngjøre gode nyheter på egne vegne: For første gang i sin 77-årige historie overskred Pepperl+Fuchs terskelen på én milliard euro i globalt årlig salg akkurat denne dagen.

les mer...