FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

Med diskré konsepter forsynes de egensikre feltenhetene fortsatt individuelt via isolerende koblingsforsterkere fra sikker sone, noe som er kostbart.

Når det kommer til modulære eksterne I/O-systemer med Ex-kategori 3 og [ia]-kretser, må sensorkablene føres fra sone 0 eller 1 til sone 2. For eksterne I/O-systemer av enhetskategori 2 må disse vanligvis plasseres i sertifisert kontrollskap. Endringer eller utvidelser er ikke lenger mulig uten ytterligere problemer. God planlegging anbefales derfor allerede i konseptfasen.

BEx-Solution GmbH i Tyskland, som representeres av FG-Tech AS i Norge, presenterer derfor nå en virkelig innovasjon med sin nye kompakte IP67 serie av BEx1, denne leveres i Ex-i eller Ex-e versjoner. Modulen er allerede sertifisert i henhold til IECEx, ATEX, UKEX, videre er den godkjent for bruk Nord-Amerika og har maritime godkjenning fra DNV.

IP67 varianten kan plasseres direkte i sone 1/21 og tilkobles namur-sensorer, 4-20 mA feltenheter og magnetventiler kobles direkte til IO-modulen, dette medfører vesentlig mindre kabelføring. Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch (Profinet eller Modbus TCP/IP) som gir mulighet til å koble flere IO-moduler sammen alternativt koble til annen instrumentering eller utstyr som kommuniserer på samme protokoll. På grunn av det interne Ex-konseptet i modulen, er det ikke nødvendig med ekstra Ex-mediekonvertere, installasjonsinnsatsen reduseres dermed til et minimum.

BEx1 IP67-modulen kan monteres direkte i sone 1/21 uten ekstra kapsling og muliggjør en standardisert og desentralisert struktur av systemene dine.

IO-modulen leveres i følgende utførelser:

  • Ex i versjon: 16 DI Namur, 8 DO, 8 ekstra kanaler individuelt konfigurerbare som AI, AO, DO
  • Ex e versjon: 8AI, 8DIO(AO), 8DIO

BEx1 forenkler ikke bare installasjonsarbeidet betraktelig, men også engineering og systemintegrasjon. Systemplanlegging og utvidelser er dermed enkle å implementere.

Ta kontakt med FG-Tech AS for mer informasjon

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Autic Rød crop

Autic utvider staben og ansetter ny selger

Jan-Egil Røed er fra 1. mars 2023 ansatt som ny selger i Autic System AS! Dette vil styrke Autic sin salgskapasitet, og sette ytterligere fokus på både nye og eksisterende kundeforhold. Jan-Egil vil sammen med resten av teamet i Autic, tilby markedet og sine partnere innovative produkter innen både hardware og software for automasjon.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Goodtech leverer styringssystemer til nytt moderne renseanlegg i Hokksund med høye miljøambisjoner

Øvre Eiker kommune bygger nytt renseanlegg i Hokksund med utvidede renseegenskaper og har valgt NCC som entreprenør for utbyggingen. Goodtech bistår med programmering av styringssystemer, samt leveranse av elektrodokumentasjon, gassdetektorer og hardware med planlagt ferdigstillelse i løpet av 2025.

les mer...
AMNYTT 2023 02 kolsj crop

AMNYTT 02 2023 er publisert

Digitalisering er ikke et mål, men er reise sier en ledende leverandør. Norsk Industri følger opp med en podkast om; Digitalisering griper i dag inn i hele verdikjeden, og nye produkter, markeder og forretningsområder utvikles. Ny teknologi påvirker også i stor grad markedsmodellene, og mange bedrifter satser betydelige midler i den tjenesteytende og digitale delen av sin virksomhet.

les mer...