KUKA Lorentsson crop

I dag er KUKA involvert i svært mange prosjekter innen omstillingen

Suksess for KUKA Nordic – sterk vekst 2022 og gode utsikter også for i år

Det går bra for KUKA Nordic, og for å oppfylle løftet om å bringe robotkunnskap ut til folket – Robots for the People – starter de nå opp med månedlige kurs i programvaren KUKA.Sim. – KUKA.Sim er et produkt som gjør livet betydelig enklere for en system-
integrator, sier Micael Amandusson, channel manager ved KUKA Nordic, som ser tilbake på et svært vellykket år for selskapet.

Kursene i simuleringsverktøyet arrangeres online.

– Vi har satt sammen et program som gjennomføres på to dager, sier Micael Amandusson.

Ifølge ham er KUKA.Sim 4.1 en programvare i forkant av bransjen. Den kan brukes til å bygge opp en fullstendig robotcelle direkte på PC-en – med riktig layout fra fabrikken den skal brukes i.

– Det er også mulig å føre inn simuleringer av annet utstyr som cellen skal interagere med, sier han. 

På kursene som startes opp nå, skal han introdusere programmet og vise triks, tips og muligheter. Målet er å gi deltakerne på kurset en kortest mulig startetappe med KUKA.Sim. Når de er tilbake på arbeidsplassene sine, skal de mer eller mindre kunne begynne å jobbe direkte med programvaren. 

– Alt i alt er det et svært prisgunstig og brukervennlig program, som sparer tid og forenkler og styrker konkurransekraften for kundene våre, sier Micael Amandusson, som ser tilbake på et vellykket 2022 for KUKA Nordic.

– Salget har gått svært bra, sier han.

Adm. direktør Joacim Lorentsson gleder seg også over suksessen selskapet har hatt.

– Jeg kan ikke si annet enn at det var et fantastisk år, med en utrolig vekst til nye rekordnivåer. 

Selv om de er store internasjonalt, har KUKA lenge vært så å si en utfordrer på det nordiske markedet. 

– Men nå ser vi hvordan flere og flere oppdager fordelene, ikke minst at vi er langt foran når det gjelder programvare og digitale løsninger, sier han.

Det er ting som tyder på at også 2023 blir et bra år for selskapet. Ifølge Joacim Lorentsson ser det ut til å bli like bra som 2022. Drivkraften bak er omstillingen til nye drivmidler innen automasjon, kombinert med en toneangivende industriell trend mot automatisering.  KUKA har også hatt fordeler av å være tidlig ute med å etablere seg innen elbilproduksjon på et høyt nivå. 

– Det åpnet veien inn i segmentet. I dag er vi involvert i svært mange prosjekter som har med omstillingen å gjøre. Det omfatter alt fra elbiler og batterifabrikker til vindkraft og hydrogenprosjekter med mer, sier Joacim Lorentsson.

Mer om mulighetene med KUKA.Sim 4.1

• Fås som abonnement til en svært gunstig pris.

• Har en add-on for buesveising. 

• Kan suppleres med et tillegg for å bygge opp et eget bibliotek av konfigurerbare objekter med blant annet spesifisert kinematikk. 

• Muliggjør optimalisering i datamiljø

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...