Rittal vx 25 crop

Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør

Stor kundestudie utviklet Rittals gulvskapssystem VX25

Siden lanseringen for 19 år siden har Rittal solgt adskillige millioner TS 8 og har etablert dette kapslingssystemet med gulvskap som markedsleder. Nå kommer en helt ny modell, VX25-systemet, som drar nytte av alle tidligere fordeler og mer til. Kunder verden over har bidratt aktivt til utviklingen.

Gjennom en årslangt feltstudie på tre kontinenter, sammen med det München-baserte tekniske instituttet PMO Usability Engineering & Organizational Development, ble hverdagen hos mange foretak i Tyskland, USA og Kina dokumentert, både små, store og mellomstore foretak.

– Brukeranalysen var en tankevekker. I enkelte tilfeller oppdaget vi problemer som kundene selv ikke hadde identifisert, sier Thomas Steffen, administrerende direktør for forskning og utvikling hos Rittal.

Kundekravene veiledende

Studiet resulterte i til sammen 150 spesifikke krav til det nye kapslingssystemet. I tillegg kom det også synspunkter fra Rittals rådgivende kundeforum. Ingen av hovedpunktene ble oversett i den etterfølgende produktutviklingen.

Reduserer kompleksiteten

Resultatet er et konsekvent gjennomført system med høy funksjonalitet, monteringsvennlighet og et stort utvalg tilbehør. Et konsekvent 25 mm hullmønster har bidratt til å betydelig redusere antallet enkeltdeler på alle nivåer, som f.eks. 40 prosent færre stansede seksjoner og skinner.

Holger Mrzyglodzik, prosjektleder hos Schubs Steuerungstechnik GmbH, ser store fordeler med det kraftig reduserte antallet installerte komponenter.

– Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør.

Monteringsvennlig

– Det nye skapet er bedre enn sin forgjenger, TS 8. Det er enklere å montere, særlig i kombinasjon med sokkelen, sier Thomas Frink, administrerende direktør for KSV Koblenzer Steuerungs- und Verteilungsbau GmbH.

Ettersom den nye rammeprofilen med 25 mm hullmønster nå brukes gjennomgående, kan kapslingen utvides mye mer fleksibelt. Det er mulig å montere komponenter som mellomvegger og deksler til berøringsvern. I tillegg kan disse delene monteres på baksiden med det nye alternativet å montere montasjeplater utenfra fra baksiden.

Tidsbesparende

De tidsbesparende fordelene med monteringen er også viktige for Heinz-Josef Schmitz, sjef for produksjon av koblingsutstyr og tekniske tjenester hos Blumenbecker Group:

– Det som virkelig imponerte meg var at du ikke trenger mer enn to verktøy for å ferdigstille skapet.

Montering og demontering av dørene i VX25-systemet er et typisk eksempel på økt brukervennlighet og kan utføres uten verktøy. Det gjelder også det nye snap-on-systemet med dørhåndtak. Håndtaket monteres svært raskt og med bare noen få manuelle grep.

God mottagelse av skapsystemet

Forbedringene og fordelene kan beskrives i det vide og brede.

– Takket være samarbeidet med eksterne spesialister og kunder har Rittal kunnet utvikle et nytt optimalisert skapsystem som allerede ønskes velkommen av markedet, forklarer Per Magnusson, produktsjef på Rittal Scandinavian ab.

Morrow Batteries products crop

Morrow og Optimeering skal utvikle AI-drevet software

Kraftproduksjonen må til enhver tid tilpasses forbruket

Det norske cleantech-selskaper Morrow Batteries ASA (Morrow) og Optimeering AS har undertegnet en intensjonsavtale om sammen å utvikle AI-drevet automasjonsprogramvare for kortsiktige kraftmarkedsoperasjoner.

les mer...
AMNYTT 01 2023 kolasj crop

AMNYTT 01 2023 er publisert

Endelig er det offentlig fastslått at det grønne skifte vil kreve med elektrisk kraft enn dagens system kan produsere. En rekke fagfolk og representanter har i lang tid etterlyst økt satsing på produksjon av elektrisk kraft her i landet. 

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...
PROpartner---Kompetanse_m crop

JFKnudtzen blir Weidmüller PROpartner

Vil forenkle planlegging, forenkle produksjon, forenkle ‘klar-til-installasjon’

Hvilken verdi gir dette kundene til PROpartner distributøren. JFKnudtzen tilbyr bred kompetanse, for å gi kunden de beste løsningene på behovene.

les mer...