Rittal vx 25 crop

Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør

Stor kundestudie utviklet Rittals gulvskapssystem VX25

Siden lanseringen for 19 år siden har Rittal solgt adskillige millioner TS 8 og har etablert dette kapslingssystemet med gulvskap som markedsleder. Nå kommer en helt ny modell, VX25-systemet, som drar nytte av alle tidligere fordeler og mer til. Kunder verden over har bidratt aktivt til utviklingen.

Gjennom en årslangt feltstudie på tre kontinenter, sammen med det München-baserte tekniske instituttet PMO Usability Engineering & Organizational Development, ble hverdagen hos mange foretak i Tyskland, USA og Kina dokumentert, både små, store og mellomstore foretak.

– Brukeranalysen var en tankevekker. I enkelte tilfeller oppdaget vi problemer som kundene selv ikke hadde identifisert, sier Thomas Steffen, administrerende direktør for forskning og utvikling hos Rittal.

Kundekravene veiledende

Studiet resulterte i til sammen 150 spesifikke krav til det nye kapslingssystemet. I tillegg kom det også synspunkter fra Rittals rådgivende kundeforum. Ingen av hovedpunktene ble oversett i den etterfølgende produktutviklingen.

Reduserer kompleksiteten

Resultatet er et konsekvent gjennomført system med høy funksjonalitet, monteringsvennlighet og et stort utvalg tilbehør. Et konsekvent 25 mm hullmønster har bidratt til å betydelig redusere antallet enkeltdeler på alle nivåer, som f.eks. 40 prosent færre stansede seksjoner og skinner.

Holger Mrzyglodzik, prosjektleder hos Schubs Steuerungstechnik GmbH, ser store fordeler med det kraftig reduserte antallet installerte komponenter.

– Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør.

Monteringsvennlig

– Det nye skapet er bedre enn sin forgjenger, TS 8. Det er enklere å montere, særlig i kombinasjon med sokkelen, sier Thomas Frink, administrerende direktør for KSV Koblenzer Steuerungs- und Verteilungsbau GmbH.

Ettersom den nye rammeprofilen med 25 mm hullmønster nå brukes gjennomgående, kan kapslingen utvides mye mer fleksibelt. Det er mulig å montere komponenter som mellomvegger og deksler til berøringsvern. I tillegg kan disse delene monteres på baksiden med det nye alternativet å montere montasjeplater utenfra fra baksiden.

Tidsbesparende

De tidsbesparende fordelene med monteringen er også viktige for Heinz-Josef Schmitz, sjef for produksjon av koblingsutstyr og tekniske tjenester hos Blumenbecker Group:

– Det som virkelig imponerte meg var at du ikke trenger mer enn to verktøy for å ferdigstille skapet.

Montering og demontering av dørene i VX25-systemet er et typisk eksempel på økt brukervennlighet og kan utføres uten verktøy. Det gjelder også det nye snap-on-systemet med dørhåndtak. Håndtaket monteres svært raskt og med bare noen få manuelle grep.

God mottagelse av skapsystemet

Forbedringene og fordelene kan beskrives i det vide og brede.

– Takket være samarbeidet med eksterne spesialister og kunder har Rittal kunnet utvikle et nytt optimalisert skapsystem som allerede ønskes velkommen av markedet, forklarer Per Magnusson, produktsjef på Rittal Scandinavian ab.

Freyr siemens crop

Siemens har inngått partneravtale med FREYR for grønn produksjon av battericeller i Norge

Bærekraftig battericelleproduksjon i Norge basert på 100% fornybar energi

Siemens og FREYR har signert et Memorandum of Understanding (MoU) der Siemens skal støtte FREYR med sin ekspertise innen automatisering og programvareportefølje, samt kraftløsningssystemer.

les mer...
Pepeprl smart-ex crop

Pepperl+Fuchs ecom vinner tysk designpris

Målet i vår designavdeling er å gjøre den avanserte teknologien tilgjengelig

Den tyske designprisen deles ut årlig fra Tysk Designråd. To produkter fra Pepperl+Fuchs datterselskap ecom sikret seg juryens gunst i tildelingen av Tysk Designråds pris 2020. Både den egensikre smarttelefonen Smart-Ex® 02 og den egensikre tilhørende høyttaleren og mikrofonen RSM-Ex 01 vant prisene i kategorien Computer and Communication.

les mer...
Emerson IOT crop

Emerson er utnevnt til «Industrial IoT Company of the Year» for tredje år på rad

Mer enn 70 prosent av selskapene har ikke en strategi for overgangen

Utnevnelsen er basert på Emersons evne til å støtte kunder i bransjer som kjemisk, biovitenskap, kraft og olje og gass med en praktisk hjelp til en vellykket digital transformasjon.

les mer...
NORD-IE3-asynchronous-motors crop

Optimert konstruksjon for IE3-asynkronmotorer

Kan brukes sømløst uten justeringer i alle eksisterende applikasjoner

NORD har optimert konstruksjonen av sine anerkjente IE3-asynkronmotorer. Oppdateringen av modellen går på flere forskjellige detaljer som forbedrer den elektriske motorens funksjonalitet, sammensetning og bruk.

les mer...