Rittal vx 25 crop

Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør

Stor kundestudie utviklet Rittals gulvskapssystem VX25

Siden lanseringen for 19 år siden har Rittal solgt adskillige millioner TS 8 og har etablert dette kapslingssystemet med gulvskap som markedsleder. Nå kommer en helt ny modell, VX25-systemet, som drar nytte av alle tidligere fordeler og mer til. Kunder verden over har bidratt aktivt til utviklingen.

Gjennom en årslangt feltstudie på tre kontinenter, sammen med det München-baserte tekniske instituttet PMO Usability Engineering & Organizational Development, ble hverdagen hos mange foretak i Tyskland, USA og Kina dokumentert, både små, store og mellomstore foretak.

– Brukeranalysen var en tankevekker. I enkelte tilfeller oppdaget vi problemer som kundene selv ikke hadde identifisert, sier Thomas Steffen, administrerende direktør for forskning og utvikling hos Rittal.

Kundekravene veiledende

Studiet resulterte i til sammen 150 spesifikke krav til det nye kapslingssystemet. I tillegg kom det også synspunkter fra Rittals rådgivende kundeforum. Ingen av hovedpunktene ble oversett i den etterfølgende produktutviklingen.

Reduserer kompleksiteten

Resultatet er et konsekvent gjennomført system med høy funksjonalitet, monteringsvennlighet og et stort utvalg tilbehør. Et konsekvent 25 mm hullmønster har bidratt til å betydelig redusere antallet enkeltdeler på alle nivåer, som f.eks. 40 prosent færre stansede seksjoner og skinner.

Holger Mrzyglodzik, prosjektleder hos Schubs Steuerungstechnik GmbH, ser store fordeler med det kraftig reduserte antallet installerte komponenter.

– Den største styrken ved det nye skapsystemet er utvalget av tilbehør.

Monteringsvennlig

– Det nye skapet er bedre enn sin forgjenger, TS 8. Det er enklere å montere, særlig i kombinasjon med sokkelen, sier Thomas Frink, administrerende direktør for KSV Koblenzer Steuerungs- und Verteilungsbau GmbH.

Ettersom den nye rammeprofilen med 25 mm hullmønster nå brukes gjennomgående, kan kapslingen utvides mye mer fleksibelt. Det er mulig å montere komponenter som mellomvegger og deksler til berøringsvern. I tillegg kan disse delene monteres på baksiden med det nye alternativet å montere montasjeplater utenfra fra baksiden.

Tidsbesparende

De tidsbesparende fordelene med monteringen er også viktige for Heinz-Josef Schmitz, sjef for produksjon av koblingsutstyr og tekniske tjenester hos Blumenbecker Group:

– Det som virkelig imponerte meg var at du ikke trenger mer enn to verktøy for å ferdigstille skapet.

Montering og demontering av dørene i VX25-systemet er et typisk eksempel på økt brukervennlighet og kan utføres uten verktøy. Det gjelder også det nye snap-on-systemet med dørhåndtak. Håndtaket monteres svært raskt og med bare noen få manuelle grep.

God mottagelse av skapsystemet

Forbedringene og fordelene kan beskrives i det vide og brede.

– Takket være samarbeidet med eksterne spesialister og kunder har Rittal kunnet utvikle et nytt optimalisert skapsystem som allerede ønskes velkommen av markedet, forklarer Per Magnusson, produktsjef på Rittal Scandinavian ab.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...