OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solid utstyr for fiske i tøffe omgivelser

Mustad har lange tradisjoner på Gjøvik, allerede på 1870-tallet lagde de verdens første fiskekrokmaskin. Hundre år senere lanserte de sitt automatiserte linefiskesystem. En helektrisk og digitalisert plattform for automasjon av linefiske reduserer energiforbruket og gir bedre kontroll på utsetting og innhaling av linen. 

Mustad Autoline AS tar selv hånd om hele prosessen – fra ide- og produktutvikling til kvalitetstesting og installasjon av utstyr.

Autoline-systemet lagrer line og kroker i magasiner. Størrelsen og mengden av magasinene varierer med fartøyets størrelse og behov. De mest avanserte egnemaskinen kan sette ut 6 kroker per sekund, med en egneprosent på vel 95 %.

– Ombord blir fisken sløyet, filetert og dypfryst. Fra fisken kommer opp av havet til den ligger frossen tar bare 2 timer, sier Eirik Hoel, utviklingsingeniør mekanikk.

Last ned artiklen her.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.