PowerPoint Presentation

- Vi kan vise til en god start på året, sier konsernsjef Margrethe Hauge

Solid start på året for Goodtech

Goodtech starter året med det beste kvartalsresultatet på over 10 år. Omsetningen i kvartalet var 174,6 MNOK (opp 32% fra Q1 2022), og EBITDA 14,8 MNOK (opp 56% fra Q1 2022). Goodtech har de siste 2 årene vært gjennom en større strategisk re-posisjonering og solgte gjennom fjoråret tre forretningsområder med tilhørende omsetning ut av konsernet.

Selskapet er nå restrukturert og rigget for vekst innen sin definerte kjerne og har i samme periode styrket kompetanse og egen effektivitet innen automatisering, robotisering, elektrifisering og digitalisering. Konsernet er nå godt posisjonert for arbeidet med å effektivisere nordisk produksjonsindustri.

Gjennom perioden med omstrukturering, har Goodtech også jobbet aktivt i markedet, utviklet ettermarkedsorganisasjon, gjort grep rundt egen forretningsmodell og tatt posisjon i de fremvoksende næringene i Norden. I dag har konsernet fotfeste innenfor områder som batteri, offshore vind, sjeldne jordarter, CCS og hydrogen, og vokser samtidig videre i sine eksisterende kjernemarkeder.

Den svenske forretningsvirksomheten har bygget opp en solid ordrereserve etter pandemien. I kvartalet rapporterer Goodtech 247% vekst i ordrereserve i den svenske virksomheten mot samme kvartal i 2022, og 19% vekst i den norske ordrereserven.

Konsernet investerer i kompetanseheving og utvikling av morgendagens systemer og kode for styring og kontroll i industrien, løsninger som er ettertraktet i markedet.

I kvartalsrapporten for Q1 2023 inviterer selskapet til et tilbakeblikk på de største strategiske milepælene som ble satt før omstruktureringen, og hvordan konsernet har levert på plan.

«Det er utrolig givende å se at det harde arbeidet våre kollegaer har lagt ned de siste årene for å få Goodtech tilbake i sin egentlige form, endelig begynner å vise resultater. Vi kan vise til en god start på året, -og det er et stort mulighetsrom i vår ambisjon om å gjøre nordisk industri konkurransedyktig!», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

Scneider batterifab crop

GÃ¥r sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for Ã¥ utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.