1.00

SmartWire-DT kommuniserer nå med Powerlink

Energistyringsselskapet Eaton kan nå tilby maskin- og systembyggere muligheten til å også integrere den innovative kommunikasjons- og tilkoblingsteknologien SmartWire-DT inn i Powerlink automasjonssystemer.

Den nye EU5C-SWD-POWERLINK gatewayen er et nytt resultat fra samarbeidet Partnership of Experts med det Hattersheim-baserte tyske selskapet Hilscher, Gesellschaft für Systemautomation.

SmartWire-DT støtter derfor ikke bare feltbussprotokollene Profibus-DP, CANopen, Modbus-TCP, EthernetIP og Profinet, men også høyytelse protokollen med sanntidsegenskaper Ethernet Powerlink, som ble opprinnelig utviklet for B&R automasjonsoppgaver. Fordelene ved Lean-filosofien, slik som betraktelig enklere planlegging, konfigurasjon, idriftsettelse og vedlikehold er nå tilgjengelige for denne brukergruppen. Bryterutstyr, slik som Betjeningsmateriell, kontaktorer og motorvern, DS7 mykstartere helt frem til PKE elektroniske motorvernbrytere, PowerXL Frekvensomformere og Effektbrytere fra NZM-serien kan benyttes på SmartWire-DT systemet. Gatewayen overfører data fra de forskjellige stasjonene til kontrolleren via Powerlink. Den kan kommunisere 1000 bytes med inn- og ut-data fra opp til 99 stasjoner i syklisk drift. Den tillater også asyklisk kommunikasjon. I tillegg til den integrerte 100 MBit Powerlink-huben for feltbusskommunikasjon via Powerlink, er et ekstra USB-grensesnitt tilgjengelig for diagnose oppgaver. Dette gjør det mulig å uavhengig teste hver stasjon på SmartWire-DT-nettverket - selv når en PLS ikke er tilkoblet.


Eaton tilbyr programvaren SWD-Assist for planlegging, konfigurering og idriftsettelse av SmartWire-DT-nettverket. I konfigurasjonsverktøyet velger operatøren hver stasjon i systemet med kun noen få museklikk. Eksportfunksjonen muliggjør deretter enkel opprettelse av en XDD-fil som inneholder all I/O-informasjonen til SmartWire-DT-stasjonene som brukes. Disse dataene kan importeres direkte inn i PLS-konfiguratoren til Powerlink-systemet.

Ytterligere informasjon finnes på: http://www.eaton.no/Norway/Electrical/index.htm

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.