KUKA_KR_Delta crop

Høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov

Slank og effektiv deltarobot fra KUKA

KR Delta, som er siste nytt i KUKAs produktkatalog, er en allsidig pick and place-robot, skreddersydd for hygienisk følsomme miljøer. –Roboten er spesialtilpasset for miljøer med krav til raskhet og renhet. – Den er i rustfritt tvers igjennom, lett å gjøre ren og krever minimalt med vedlikehold. Noe som betyr at man kan maksimere oppe tiden, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Robotserien KR Delta er utformet med tanke på miljøer der det stilles svært høye krav til hygiene. For eksempel næringsmiddel-, emballasje- og legemiddelindustrien eller de delene av elektronikkhåndtering som har ekstreme krav til renhet. 

Lever opp til flere standarder
Robotserien, som begynte å selges nå i april, lever blant annet opp til både amerikanske FDAs og EUs standarder for næringsmiddelhåndtering. Kapslingsklassen er på IP 67, men aksel 4 der gripeverktøyet er plassert har kapslingsklassen IP69K – noe som tillater rengjøring under høyt trykk, høy temperatur og gir motstandskraft mot kjemikalier, sier Micael Amandusson.
Når det gjelder omgivelsestemperatur, kan den arbeide i miljøer der det er fra null og opptil 45 grader.
– Ned til fem plussgrader pleier ellers å være standard blant de fleste av konkurrentene våre. Men de ekstra fem gradene gjør stor forskjell når du arbeider med næringsmidler.

  • KR Delta tåler høytrykksvask opptil 100 kPa
  • Er sertifisert for renrom i henhold til ISO 14664 klasse 3
  • Tåler alkaliske og sure rengjøringsmidler
  • Girene er lukket, og kuleleddene selvsmørende

– I det hele tatt dreier det seg om høy driftssikkerhet kombinert med et svært lavt vedlikeholdsbehov. Dette er roboter som det går an å få maksimalt antall arbeidstimer ut av, sier Micael Amandusson.

Raske bevegelser
En annen egenskap som utmerker KT Delta, er bevegelseshastigheten. I sine raskeste hastighet kommer den ned i en syklustid på et halvt sekund. Det gjør at den er effektiv i håndteringer der det gjelder å få unna flere oppgaver samtidig. I tillegg tar den svært liten plass og kan for eksempel også monteres i et tak.
Opptil ti roboter kan settes sammen i en enhet som arbeider sammen. Når det gjelder vekt fås KR Delta-robotene for nyttelaster på opptil seks kilo. Rekkevidden er opptil 1200 millimeter.
KUKAs KR Delta-robot er det perfekte valget for pick and place-applikasjoner, sortering, pakking og næringsmiddelhåndtering.
Styreenheten som er spesielt beregnet for serien, er KR C5 micro, som i tillegg til sin slanke utforming også trekker 35 prosent mindre energi enn forgjengerne sine.
– Til sammen utgjør KR Delta og KR C5 micro et svært godt og effektivt team, sier Micael Amandusson.

 

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...