Roar Søvik crop

Leder i det nye selskapet er Roar Søvik

Siemens Large Drives AS endrer navn til Innomotics AS

Siemens AG skiller nå ut virksomheten sin innen Lavspent motorer, Høyspent motorer, Medium Voltage Drives og Solutions for Hydrogen, Minerals og Test Applications til Innomotics. 

Innomtoics vil globalt ha omlag 15.000 medarbeidere i 49 land, 16 fabrikker og i Norge skjer dette 1. oktober, hvor Siemens Large Drives AS vil endre navn til Innomotics AS.

Innomotics vil videreføre all kompetansen innen ovennevnte områder og selskapet i Norge vil være ansvarlig for all virksomhet i hele Norden og Baltikum.  Innomotics i Norden og Balikum vil ha nesten 80 dedikerte ansatte som står klare til å hjelpe våre kunder, enten det er produktsalg, prosjekter eller service, både on og offshore.

Endress Johnny_Løff crop

Johnny André Løff ansatt som Business Driver Service & Solutions i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge er i sterk vekst og har ansatt Johnny André Løff som Business Driver Service & Solutions. Johnny tiltrådte den nye stillingen i mars og vil i rollen ha ansvaret for forretningsutvikling og salg innenfor Service og Solutions porteføljen.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.