HL-STUDIOS

Diagnose og service data fra applikasjonen er tilgjengelig i sanntid.

SIEMENS lanserer ny kosteffektiv SIMOCODE med PROFINET

Nye kosteffektiv SIMOCODE kobles direkte til automasjonssystemet over PROFINET.  Den nye utgaven kommer i to versjoner, med en eller to RJ45 porter. SIMOCODE pro V PN GP kan brukes I applikasjoner hvor du ønsker strømmåling opp til 630 Ampere på PROFINET, i tillegg har du mulighet til å koble på en ekspansjons modul og et enkelt operatørpanel.

SIMOCODE pro V GP er da en ny og kostnadseffektiv løsning for smarte motor drifter.  I applikasjoner du kun trenger en port kan du nå få et produkt som er over 40 % rimeligere i listepris mot dagens fleksible SIMOCODE pro V PN.

Ekspansjonsmoduler som kan brukes her er jordfeilsovervåkings modul, DI/DO kort, eller temperaturmodul. SIMOCODE pro V PROFINET GP kan brukes som overlast vern eller kontroll av effektbryter, motorstart via direkte start, dreieretningsvender, Y/D starter og Soft Starter. Så både hardware oppsettet og funksjonaliteten er sammenlignbar med kjente SIMOCODE pro S med PROFIBUS.

Velge om du trenger en eller to porter på enheten, og funksjonaliteten «media redundancy protocol» følger da med to-port SIMOCODE kontroller. Så her kan du kjøre MRP I et ringnettverk og fremdeles ha kontakt og kontroll på applikasjonen ved ett brudd i ringen. Dette øker tilgjengeligheten på hele applikasjonen. Bruker du stjerne topologi kan du velge kontroller med en port for å redusere kostnad.

I tillegg er OPC UA Server og WEB server funksjonen videreført og tilgjengelig på nye SIMOCODE pro V PN GP. OPC UA er en åpen uavhengig standard for kommunikasjon protokoll mye brukt i automasjonssystemer og kan enkel med samme kabel kommunisere til HMI, SCADA toppsystem og / eller direkte mot en skybasert løsning som, MindSphere.  Diagnose og service data fra applikasjonen er da tilgjengelig i sanntid.  Med WEB server kan du enkelt via en nettleser se status og informasjon, måleverdier, service og statistisk data. Dette gir kunden stor fleksibilitet og muligheter for å se data når og hvor som helst.

PROFIenergy er integrert i nye SIMOCODE GP enheten. Så hvis flere motorer er kontrollert sentral via PROFINET kan de stenges ned når det ikke er produksjon i fabrikken. Målerverdier og status informasjon kan også sendes over PROFIenergy protokollen.

SIMOCODE pro V PROFINET General Performance programmeres du med SIMOCODE ES V15 TIA Portal.

For mer informasjon se:  www.siemens.com/simocode

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...