Schneider Renata_Kuzmina crop

Schneider Electric lanserer nytt AI-verktøy for ressurshåndtering og -effektivisering

Med AI-baserte EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil selskaper få en digital samarbeidspartner for å utforme og implementere solide bærekraftstrategier. Schneider Electric Resource Advisor har eksistert i noen år, og får nå - med den nye integrerte AI-baserte «Copilot»-funksjonen - muligheten for å overvåke og håndtere ressurser i alle sine aspekter gjennom en «AI-linse». 

Verktøyet tar hånd om kartlegging av utslipp, energiledelse, reduksjon av ressursforbruk, ESG-rapportering og karbonregnskap.

EcoStruxure Resource Advisor Copilot vil hjelpe virksomheter med å ta raskere beslutninger for å effektivisere energi- og ressursbruk ved å samhandle med virksomhetens komplekse energi- og bærekraftdata.

«Kopiloten» er blitt utviklet på en sikker måte med Large Language Model-teknologi. Den fungerer i praksis som en digital «følgesvenn» som gir bærekraft- og energirådgiverteam muligheten til å gjennomføre raskere og bedre dataanalyse og -visualisering: 

- Meningen her er å støtte bærekraftpersonell med å ta tryggere beslutninger og optimalisere virksomhetens ytelse basert på pålitelige data, sier Renata Kuzmina, salgssjef for Schneider Electric Sustainability Business i Norge. 

På en sømløs måte kombinerer «kopiloten» behandling av komplekse bransjedata med systeminformasjon fra Resource Advisor-plattformen. En privat betaversjon lanseres nå i løpet av høsten 2023. Løsningen vil være generelt tilgjengelig i årsskiftet 2023-2024.

- Kundene våre får samtidig støtte fra ekspertisen til et bransjeledende global team av konsulenter, sier Kuzmina. 

- Verktøyet har en unik evne til å samhandle med globale data og levere innsikt i sanntid. Schneider Electric har en lang historie når det gjelder å integrere kunstig intelligens i eksisterende tjenester, så  Resource Advisor Copilot er klar til å påvirke bærekraftstrategien i store virksomheter på en ansvarlig og skalerbar måte, mener Amy Cravens, forskningssjef i International Data Corporation.

Det nye verktøyet er den aller siste AI-baserte tjenesten som Sustainability Business-divisjonen i Schneider Electric har utviklet de siste årene. Andre AI-tjenester inkluderer verktøy for risikooptimalisering, fakturavalideringstjenester og en varslingstjeneste om strømtopper. 

Flere programvareløsninger i Sustainability Business-porteføljen støttes av datavitenskap, maskinlæring og AI. For eksempel softwaren Zeigo Network, Zeigo Activate og Zeigo Power, som gjør det enklere å utforske og investere i ren teknologi eller fornybare energiprosjekter og gir små og mellomstore bedrifter muligheten til å måle sine karbonutslipp samt sette mål for karbonreduksjon.

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.