Endress sjef crop

Målet er å integrere Endress+Hausers feltinstrumenter som digitale tvillinger

SAP og Endress+Hauser arbeider med felles IIoT-løsninger

Åpen plattform-konsept for prosessindustrien muliggjør sømløs integrering av feltinstrumenter i forretningsprosesser. SAP og Endress+Hauser vil intensivere samarbeidet sitt om utvikling av det industrielle tingenes internett-applikasjoner (IIoT) for prosessindustrien.

Markedslederen innen programvare for storbedrifter og spesialisten på prosess- og laboratoriumsmåleteknologi kunngjorde dette under ACHEMA i Frankfurt, Tyskland, verdens ledende handelsmesse for prosessindustrien. I fremtiden akter begge selskapene å samarbeide tettere om utvikling av fellesløsninger, salg og kundeimplementering.

Målet er fullstendig å integrere Endress+Hausers feltinstrumenter som digitale tvillinger på SAPs skybaserte plattform. Begge selskapene ønsker å benytte seg av tjenestene og de smarte appene fra SAPs Leonardo-system og Endress+Hausers IIoT-tilbud.

Poenget er å oppnå en tett integrering av master- og giverdata samt måleverdier i kundens forretnings-, logistikk- og produksjonsprosesser og utvikle nye digitale tjenester fokusert på forebyggende vedlikehold og fremtidsrettet kvalitet. Et åpen plattform-konsept danner grunnlaget for denne tilnærmingen.

“To innovative selskaper har kommet sammen her for å realisere ende-til-ende-integreringen av OT/IT fra feltinstrument og hele veien til forretningsprosesser," sa Hala Zeine, SAPs direktør for digital forsyningskjede og produksjon.

“Når det gjelder digitalisering, vil det være de selskapene som kan knytte systemene sine direkte til forretningsprosesser, som vil oppnå størst suksess. Dette vil åpne eller omgå den klassiske automasjonspyramiden fullstendig og på en pålitelig måte”, forklarte Matthias Altendorf, adm.dir i Endress+Hauser-gruppen. “Vi og SAP deler en felles visjon om å implementere denne strategien til fordel for våre kunder.”

Endress+Hausers rolle i partnerskapet omfatter levering av kunnskapen om feltinstrumenter som er kritisk for anleggsoperatører, i form av digitale tjenester, noe som vil implementeres ved å integrere de eksisterende Endress+Hauser IIoT-tjenestene og SAP-plattformen ved hjelp av en standardisert tilnærming.

Endress+Hauser støtter strategien for digitalisering av hele kundebasen, fra oppretting og automatisk oppdatering av en digital tvilling gjennom hele produktets levetid, til ende-til-ende-tilkobling fra giver til SAPs IT-plattform.

SAP demonstrerer de konkrete fordelene ved SAPs Leonardo-system som en innovasjonsplattform. I SAPs Asset Intelligence Network representeres feltinstrumenter som digitale tvillinger, noe som fungerer som et grunnlag for integrering i kundens forretningsprosesser.

Ved å bruke SAP Leonardo-teknologier som maskinlæring, analyse og blokkjede kan intelligente tjenester fleksibelt aktiveres for produksjonsmiljøet. Innovasjoner i området for vedlikehold og optimalisering vil hjelpe kunder med å oppnå de to primærmålene: å redusere driftskostnadene og øke produktiviteten.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...