Endress sjef crop

Målet er å integrere Endress+Hausers feltinstrumenter som digitale tvillinger

SAP og Endress+Hauser arbeider med felles IIoT-løsninger

Åpen plattform-konsept for prosessindustrien muliggjør sømløs integrering av feltinstrumenter i forretningsprosesser. SAP og Endress+Hauser vil intensivere samarbeidet sitt om utvikling av det industrielle tingenes internett-applikasjoner (IIoT) for prosessindustrien.

Markedslederen innen programvare for storbedrifter og spesialisten på prosess- og laboratoriumsmåleteknologi kunngjorde dette under ACHEMA i Frankfurt, Tyskland, verdens ledende handelsmesse for prosessindustrien. I fremtiden akter begge selskapene å samarbeide tettere om utvikling av fellesløsninger, salg og kundeimplementering.

Målet er fullstendig å integrere Endress+Hausers feltinstrumenter som digitale tvillinger på SAPs skybaserte plattform. Begge selskapene ønsker å benytte seg av tjenestene og de smarte appene fra SAPs Leonardo-system og Endress+Hausers IIoT-tilbud.

Poenget er å oppnå en tett integrering av master- og giverdata samt måleverdier i kundens forretnings-, logistikk- og produksjonsprosesser og utvikle nye digitale tjenester fokusert på forebyggende vedlikehold og fremtidsrettet kvalitet. Et åpen plattform-konsept danner grunnlaget for denne tilnærmingen.

“To innovative selskaper har kommet sammen her for å realisere ende-til-ende-integreringen av OT/IT fra feltinstrument og hele veien til forretningsprosesser," sa Hala Zeine, SAPs direktør for digital forsyningskjede og produksjon.

“Når det gjelder digitalisering, vil det være de selskapene som kan knytte systemene sine direkte til forretningsprosesser, som vil oppnå størst suksess. Dette vil åpne eller omgå den klassiske automasjonspyramiden fullstendig og på en pålitelig måte”, forklarte Matthias Altendorf, adm.dir i Endress+Hauser-gruppen. “Vi og SAP deler en felles visjon om å implementere denne strategien til fordel for våre kunder.”

Endress+Hausers rolle i partnerskapet omfatter levering av kunnskapen om feltinstrumenter som er kritisk for anleggsoperatører, i form av digitale tjenester, noe som vil implementeres ved å integrere de eksisterende Endress+Hauser IIoT-tjenestene og SAP-plattformen ved hjelp av en standardisert tilnærming.

Endress+Hauser støtter strategien for digitalisering av hele kundebasen, fra oppretting og automatisk oppdatering av en digital tvilling gjennom hele produktets levetid, til ende-til-ende-tilkobling fra giver til SAPs IT-plattform.

SAP demonstrerer de konkrete fordelene ved SAPs Leonardo-system som en innovasjonsplattform. I SAPs Asset Intelligence Network representeres feltinstrumenter som digitale tvillinger, noe som fungerer som et grunnlag for integrering i kundens forretningsprosesser.

Ved å bruke SAP Leonardo-teknologier som maskinlæring, analyse og blokkjede kan intelligente tjenester fleksibelt aktiveres for produksjonsmiljøet. Innovasjoner i området for vedlikehold og optimalisering vil hjelpe kunder med å oppnå de to primærmålene: å redusere driftskostnadene og øke produktiviteten.

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.