1174900574

Bedrifter kan bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser

SAP lanserer ny løsning som skal fremme sirkulær økonomi

SAP lanserer nå SAP Responsible Design and Production – en programvareløsning som fremmer bærekraftig produktdesign og overgangen til en mer sirkulær økonomi. Dette er den seneste løsningen i en voksende portefølje av applikasjoner med fokus på bærekraft. Formålet er å hjelpe bedrifter med å tilspisse sine verktøy for måling og håndtering av data.

I en tid hvor bærekraftsrelatert lovgivning i økende grad innføres for bedrifter, eks. plastavgifter, gjør SAP Responsible Design and Production-løsningen det mulig for bedrifter å tilpasse seg raskt. Den nye løsningen hjelper bedrifter med å få bedre kontroll på materialstrømmer i deres prosesser, inkludert sporing og overholdelse av regler som kan endres raskt, spesielt de som er knyttet til produktemballasje og plast. Ettersom bedrifter i økende grad utvikler bærekraftige produkter, har håndtering av materialer og regulatoriske data i dag blitt en av de mest komplekse utfordringene i forbrukermarkedet.

«Den sirkulære økonomien er basert på tre prinsipper drevet av design – eliminering av avfall og forurensning, resirkulering av produkter og materialer og gjenskaping av naturverdier. Digitale løsninger spiller en viktig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi. De gjør det mulig for bedrifter å la gjenvinningspraksis gjennomsyre hele virksomheten. Fra å designe produkter som mest mulig reduserer avfall, til å spore livssyklusen til alle inngående materialer», sier Andrew Morlet, administrerende direktør i Ellen MacArthur Foundation.

Med SAPs nye løsning kan bedrifter bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser. Avfall elimineres og bedrifter kan se hvordan produktene skal designes slik at de er bærekraftige helt fra begynnelsen. En merkevaresjef for sjampo får for eksempel innsikt i hele produktets livssyklus og kan også sørge for at du tar ditt utvidede produsentansvar (EPR) og betaler plastavgiftene som finnes i ulike markeder. Den økte åpenheten hjelper merkevaresjefen å gjøre designendringer som reduserer avfall og bestemmer hvordan kostnadene for avfallet som fortsatt genereres skal reduseres enda mer.

«Hvert år bruker vi nesten dobbelt så mange ressurser som naturen klarer å gjenskape. Bedrifter kan spille en avgjørende rolle gjennom smart, ansvarlig produktdesign som gjenbruker ressurser i stedet for å kaste dem. Det er en kompleks jobb å designe produkter som eliminerer avfall og bruker ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production takler den kompleksiteten og tilbyr våre kunder en meget god standardløsning. På denne måten hjelper vi dem med å levere resirkulerbare produkter slik at vi får en sirkulær økonomi», sier Scott Russell, styremedlem og leder for Customer Success i SAP.

SAP Responsible Design & Production er en skybasert løsning utviklet sammen med AccentureSAP Business Technology Platform. Den leverer en skreddersydd intelligens som gjør det mulig for bedrifter å holde tritt med EPR-regler og plastskatter, integrere sirkularitetsprinsipper i kjernevirksomhetsprosessene og optimalisere design for bærekraftige selskaper.

Les mer i bloggen "Helping Business Thrive in a Circular Economy".

SAP har vært i forkant med å bidra til bærekraftig drift i mer enn ett tiår. I tillegg til å bli kåret til programvareindustriens ledende selskap i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i 14 år på rad, illustrerer SAPs medlemskap i Value Balancing Alliance og gjennom SAP Integrated Report vår forpliktelse til å integrere økonomisk, miljømessig og sosial ytelse i våre beslutningsprosesser.

Besøk SAP at COP26 og SAP solutions for sustainability for mere informasjon.

 

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...