1174900574

Bedrifter kan bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser

SAP lanserer ny løsning som skal fremme sirkulær økonomi

SAP lanserer nå SAP Responsible Design and Production – en programvareløsning som fremmer bærekraftig produktdesign og overgangen til en mer sirkulær økonomi. Dette er den seneste løsningen i en voksende portefølje av applikasjoner med fokus på bærekraft. Formålet er å hjelpe bedrifter med å tilspisse sine verktøy for måling og håndtering av data.

I en tid hvor bærekraftsrelatert lovgivning i økende grad innføres for bedrifter, eks. plastavgifter, gjør SAP Responsible Design and Production-løsningen det mulig for bedrifter å tilpasse seg raskt. Den nye løsningen hjelper bedrifter med å få bedre kontroll på materialstrømmer i deres prosesser, inkludert sporing og overholdelse av regler som kan endres raskt, spesielt de som er knyttet til produktemballasje og plast. Ettersom bedrifter i økende grad utvikler bærekraftige produkter, har håndtering av materialer og regulatoriske data i dag blitt en av de mest komplekse utfordringene i forbrukermarkedet.

«Den sirkulære økonomien er basert på tre prinsipper drevet av design – eliminering av avfall og forurensning, resirkulering av produkter og materialer og gjenskaping av naturverdier. Digitale løsninger spiller en viktig rolle i overgangen til en sirkulær økonomi. De gjør det mulig for bedrifter å la gjenvinningspraksis gjennomsyre hele virksomheten. Fra å designe produkter som mest mulig reduserer avfall, til å spore livssyklusen til alle inngående materialer», sier Andrew Morlet, administrerende direktør i Ellen MacArthur Foundation.

Med SAPs nye løsning kan bedrifter bruke resirkuleringsprinsipper i sine egne forretningsprosesser. Avfall elimineres og bedrifter kan se hvordan produktene skal designes slik at de er bærekraftige helt fra begynnelsen. En merkevaresjef for sjampo får for eksempel innsikt i hele produktets livssyklus og kan også sørge for at du tar ditt utvidede produsentansvar (EPR) og betaler plastavgiftene som finnes i ulike markeder. Den økte åpenheten hjelper merkevaresjefen å gjøre designendringer som reduserer avfall og bestemmer hvordan kostnadene for avfallet som fortsatt genereres skal reduseres enda mer.

«Hvert år bruker vi nesten dobbelt så mange ressurser som naturen klarer å gjenskape. Bedrifter kan spille en avgjørende rolle gjennom smart, ansvarlig produktdesign som gjenbruker ressurser i stedet for å kaste dem. Det er en kompleks jobb å designe produkter som eliminerer avfall og bruker ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production takler den kompleksiteten og tilbyr våre kunder en meget god standardløsning. På denne måten hjelper vi dem med å levere resirkulerbare produkter slik at vi får en sirkulær økonomi», sier Scott Russell, styremedlem og leder for Customer Success i SAP.

SAP Responsible Design & Production er en skybasert løsning utviklet sammen med AccentureSAP Business Technology Platform. Den leverer en skreddersydd intelligens som gjør det mulig for bedrifter å holde tritt med EPR-regler og plastskatter, integrere sirkularitetsprinsipper i kjernevirksomhetsprosessene og optimalisere design for bærekraftige selskaper.

Les mer i bloggen "Helping Business Thrive in a Circular Economy".

SAP har vært i forkant med å bidra til bærekraftig drift i mer enn ett tiår. I tillegg til å bli kåret til programvareindustriens ledende selskap i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i 14 år på rad, illustrerer SAPs medlemskap i Value Balancing Alliance og gjennom SAP Integrated Report vår forpliktelse til å integrere økonomisk, miljømessig og sosial ytelse i våre beslutningsprosesser.

Besøk SAP at COP26 og SAP solutions for sustainability for mere informasjon.

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...