Saia-Cronox crop

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

Cyber security

Kontrolleren kjører på et QNX-basert operativsystem og er godkjent iht. ANSI ISA 62443 - standarden for industriell automatisering i bruk på real-time applikasjoner.
Med en rolle basert bruker-administrasjon og kryptering av viktige data, hindrer dette all uautorisert tilgang.
Filsystemet er kryptert og supporterer micro SD cards(32 GB) for trendlogg, alarmer/hendelser samt andre aktuelle data som blir generert i runtime. IEC kontrolleren tilfredstiller Security Level 3 iht. ANSI ISA 62443-3-3 industriell sikkerhetsstandard.

Det er allerede planlagt en oppgradering til nivå 4.

Kompatibilitet og fleksibilitet for fremtiden

Én kontroller alene kan behandle opptil 1024 lokale I/O, og kan tilknyttes 14 ulike kommunikasjonsgrensesnitt. Objektorientert høynivå programmering bidrar til en effektiv engineering.
Systemet er dermed i samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling og støtter alle programmeringsspråkene som er definert der. Dette gjør det enkelt å bruke tredjeparts- og OpenSource-løsninger. Programmeringspersonell kan kombinere forskjellige protokoller via IP og serielle grensesnitt.
Dette inkluderer OPC-UA, MQTT, IT-protokoller, Modbus, Profinet og CANbus.

Brukerdefinerte spesialprotokoller kan også etableres. Full kompatibilitet med det etablerte PCD3 I / O-systemet sikrer en stabil, pålitelig drift.Eksisterende installasjoner kan enkelt oppgraderes for å tilfredsstille de nye IEC-standardene.
Dette resulterer i lavere investerings- og installasjonskostnader.

Tilgjengelighet

Saia PCD® QronoX-systemet er tilgjengelig umiddelbart, dette inkluderer IEC-kontrolleren PCD3.M6893 og Engineering and Commissioning Suite (ECS).

Hardwaren inneholder allerede et stort antall IO moduler, grensesnitt og protokoller og kan ekspanderes enkelt ved hjelp av basis funksjoner. Sammen med det IEC-standarden tilbyr, er bibliotekene og den integrerte HTTPS-webserveren, Modbus, OPC-UA, Profinet og Open Data Mode-kommunikasjonen forhåndsinstallert ved levering.

Programvaren for applikasjonsutvikling leveres fra SBC som en del av en service- og supportvedlikeholdskontrakt (PCD8.QronoX-SSA)

Registrerte kunder får tilgang til en informasjons- og nedlastingsportal der all viktig informasjon og oppdateringer er tilgjengelig til enhver tid.

For å markere lanseringen av produktet har SBC et spesielt tilbud for «early birds»: Alle som bestemmer seg for å delta i et pilotprosjekt innen utgangen av juli 2020, vil motta service- og vedlikeholdskontrakt gratis frem til 30. april  2021 , uavhengig av antall kontrollere som kjøpes.
Ta kontakt med oss i Malthe Winje hvis du er interessert!

rigol_auglit crop

Auglit AS utvider med Rigol Technologies

Auglit AS og Rigol Technologies har inngått en avtale om salg og distribusjon av Rigol test og måleinstrument.

les mer...
NORD-DuoDrive crop

To blir til en

Gir en betydelig reduksjon i den totale eierkostnaden (TCO)

Nye DuoDrive er girenhet og motor i ett. Med IE5+-synkronmotoren setter NORD DRIVESYSTEMS nye standarder med tanke på energieffektivitet i drivsystemer til næringsmiddelindustri og intralogistikk. NORD har nå optimalisert systemytelsen ved å integrere denne høytytende IE5+-motoren i et ettrinns tannhjulsgir.

les mer...
PEFU_APL_Keyvisual_Lines@2x crop

Ethernet-APL oppfyller prosessindustriens krav

Uten effektiv infrastruktur får man lite nytte av dagens smarte transmittere

I prosessanlegg rundt om i verden finner man i dag nesten utelukkende såkalte smarte instrumenter. Men kun en begrenset del av den informasjonen som disse generer hentes ut og brukes. De dataene som hentes inn brukes nesten uten unntak for prosesstyring.

les mer...
AMNYTT 02 2021 kolasj crop

AMNYTT 02 2021 er publisert

På vei inn den fjerde industriell revolusjon

På vei inn den fjerde industriell revolusjon er en viktig lærdom at vi må evne å planlegge for det ukjente. Teknologiutviklingen er nå så rask at nye muligheter utvikles samtidig som industrien prøver å ta i bruk løsninger som ble lansert for kort tid siden. 

les mer...