Siemens-PC-crop

Har alle grensesnitt for effektiv engineering av industrielle applikasjoner

Robust bærbar PC for effektiv og mobil engineering

Den nyeste generasjonen av robuste og bærbare PCer fra Siemens er utstyrt med en mengde praktiske funksjoner for mobil engineering. Simatic Field PG M5 er designet for rask og effektiv konfigurasjon, igangsetting, service og vedlikehold

PCen kan også brukes for engineering på tekniske kontorer. Den nye bærbare PCen er tilgjengelig i to utgaver: Comfort utgaven er utstyrt med en Intel Core i5 prosessor, Advanced utgaven er utstyrt med en kraftigere Intel Core i7 prosessor. Sistnevnte kan også konfigureres med grensesnitt mot Simatic S5 CPUer. Ellers leveres begge varianter med raskt minne på opptil 32 GB, robust harddisk på opptil 1 TB og lysesterk skjerm på 15,6” med Full HD oppløsning.

Simatic Field PG M5 har alle grensesnitt for effektiv engineering av industrielle applikasjoner innebygd. For eksempel, ett Profibus og to Profinet grensesnitt for tilkobling til automasjonsprosessen, i tillegg til fire USB 3.0 porter. Simatic minnekort kan programmeres direkte ved hjelp av innebygd minnekortleser.

PCen leveres klar til bruk med forhåndsinstallert Simatic engineering software. PCen er også optimalisert for bruk sammen med TIA Portal – for nåværende og forrige generasjon av Simatic kontrollere, samt HMI stasjoner. Utviklingslisenser for Step7 og WinCC kan kombineres med opptil 75% rabatt, for en svært gunstig pakkeløsning.

For ytterligere informasjon om Field PG M5, vennligst se www.siemens.com/field-pg

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener.