Robotforum crop

Utviklingen er rask når det gjelder robotteknologier

Robot miljøet samles igjen

Årets samling er i Bergen, med besøk til batteriprodusenten Corvus Energy. Statistikken til den internasjonale robotforening (International Federation of Robotics – IFR) viser at norsk industri fortsatt henger etter våre nordiske naboer når det gjelder nyinstalleringer av roboter.

Utviklingen er rask når det gjelder robotteknologier. Det gjelder både tradisjonelle løsninger og innen samarbeidende roboter – cobot.

RobotForum vil som tidligere år først og fremst inneholde foredrag fra norske produksjonsbedrifter og automasjonsselskaper. Foredragene beskriver nødvendigheten av prosjektet, hvordan de ble gjennomført rent teknisk og hva som ble resultatet av investeringene.

Arrangør er som tidligere NFEA (Norsk Forening for Elektro og Automatisering). For ytterligere informasjon og påmelding, se; https://nfea.no/arrangementer/robotforum-2022/

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

Strømforsyninger for ekstreme miljøforhold

Den nye strømforsyningen TRIO Power i tredje generasjon er nå for første gang tilgjengelig med beskyttelseslakk på kretskortet. Det muliggjør pålitelig bruk også ved ekstreme miljøforhold. Tredje generasjon strømforsyninger setter ny standard innen maskinteknikk. 

Les mer