Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

Målene med digital forvandling i industrien er tydelig definert. Større gjennomsiktighet, kunnskap og hastighet. Med sin felles løsning for å oppfylle disse kravene tildeles Rittal og søsterbedriften German Edge Cloud utmerkelsen ROI-EFESO. Løsningen er implementert i Rittals fabrikk i Haiger sentralt i Hessen. Fokus har vært på hvordan moderne IIoT-teknologi kan brukes til å gjøre prosesser kundesentrerte, realisere potensiel  effektivisering og muliggjøre nye forretningsmodeller. Rittal produserer opptil 8000 kompakte kapslinger i Haiger ved hjelp av 250 høyteknologiske integrerte maskiner.

Rittal og German Edge Cloud imponerte juryens 30 medlemmer bestående av kjente industriledere og produksjonsspesialister. Juryens avgjørelse er basert på intensive revisjoner fra eksperter fra ROI-EFESO.

«I Rittals fabrikk i Haiger, er teknologi og lagånd kombinert på en eksemplarisk måte. Komplette nettverk, fra kunder til maskinstyringssystemer på fabrikkgulvet. Databasert læring flytter hele bedriften fremover, selv der tradisjonell automasjon møter sine grenser» forteller jurymedlem Dr. Jörg Ulrich, Executive Vice President, Head of Operations Region Europe, fra BSH Hausgeräge GmbH på prisutdelingen:

«Alt i alt setter Rittals unike sammensetting av folk, maskiner og data nye standarder for smarte fabrikker».

Dr. Marc Sesterhenn, Rittals Chief Operations Officer uttalte: «Vi er veldig glade over å motta prisen fra en jury bestående av slike eksperter. Det bekrefter vårt syn på at produksjonen er avgjørende for å oppnå digital integrasjon i hele bedriften. Vi skal fortsette å jobbe i den retningen.»

Moritz Heide, Head of Digital Operations hos Rittal la til «Sammen med våre kolleger hos German Edge Cloud har vi klart å kontekstualisere data på en slik måte at vi nå profiterer på den nye gjennomsiktigheten i produksjonen hver dag.»

I Haiger har German Edge Cloud implementert en virtuell tjeneste som en del av ONCITE Digital Production System. Systemet samler inn og strukturerer data fra et stort utvalg av kilder, supplerer dette med signaler, bilder og sensordata, som deretter gjør dette tilgjengelig for en syklus av analyser, varsler og direkte rapportering i sanntid.

Dieter Meuser, German Edge Clouds CEO Digital Industrial Solutions sier følgende:

«Den detaljerte visualiseringen av produksjonsprosesser i sanntid er et kraftig verktøy for å identifisere optimaliseringspotensiale og øke effektiviteten til utstyret».

Problemløsere på vei til smart produksjon

Moritz Heide nevnte to nøkkelproblemløsere på veien til smart produksjon basert på sine egne erfaringer: For det første: Høy datakvalitet og konsistent data, ikke bare i produksjonsprosessen, men også i det tilhørende miljøet. Hvis det er mulig å lage en heldigital tvilling av hver fabrikk, hvert produkt og hver produksjonsprosess, og så koble dem sammen intelligent, er det en styrke på veien mot smart produksjon.

For det andre: Å føre sammen domenekunnskap fra automasjon og IT – både menneske og teknologi. «Vi har opprettet tverrfaglige grupper i prosjekt-, oppstarts- og supportfasene for systemene. «Call 4 Help»-funksjonen, med flernivåsstøtte i systemet sikrer at gruppene brukes effektivt. Det gjør det også mulig for oss å registrere drift og løsninger på problemer, og sammenligne dem med data fra feltet for å analysere årsaker og kontinuerlig forbedre oss» forklarte Heide.

En ting er sikker for Rittal og German Edge Cloud: Digital forvandling er en integrert del i kundeorientert og smart produksjon.

Freyr CQP 2 (1) crop

Automasjon og digitale tvillinger gir superrasjonell batteriproduksjon

Siemens og FREYR kunngjorde på Hannover-messen et strategisk partnerskap for bærekraftig batteriproduksjon med bruk av automatiserings- og digitaliserings teknologi. Selskapene vil forene krefter gjennom hele prosessen fra batteridesign til automatisering av produksjonslinjene.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...
Omron Flow Autonomy crop

Programvarepakke med optimert AMR-applikasjonskonfigurasjon

OMRON har nå lansert Fleet Operations Workspace (FLOW) Core 3.0-programvare. Den kraftige plattformen utvider bruksområdet til autonome, mobile roboter (AMR) i OMRONs LD- og HD-serier og forenkler AMR-adopsjon og flåtestyring. Integrerbare sporingsfunksjoner og ytelseskontroll.

les mer...
Norsk Titanium - Ignition_3D-printer crop

Scada-systemet som er modent, frempå – og med masse muligheter

Primæroppgaven hans er å programmere maskinens PLSer, for dernest å lede utviklingen av Ignition. – Den største flaskehalsen er at jeg har vært alene med alle oppgavene, sier Jon Forbord. Han er en av tre automasjonsingeniører hos Norsk Titanium. De har ansvaret for hvert sitt felt hos Norsk Titanium, og en av Forbords oppgaver er å styre Scada-systemet Ignition

les mer...