Ulla Hebgen

Designet for å klare næringsmiddelindustriens tøffe hygienekrav

Rittal møter krav på sporbarhet

For å møte næringsmiddelindustriens krav til sporbarhet anvender Rittal bare rustfritt stål med full sporbarhet til deres Hygienic Design serie.Hygienic Design (HD) er et sortiment med kapslinger og tilbehør i samsvar med EHEDG (European Hygenic Engineering & Design Group) retningslinjene.

Produktutviklingen har tatt et langt steg utover det som tidligere ble brukt innenfor næringsmiddelindustrien. Rustfritt stål har vært standard, men nå er utformingen av kapslingen også designet for å klare næringsmiddelindustriens tøffe hygienekrav. Kriker, kroker og horisontale flater som kan samle støv og skitt og gi grobunn for bakterier, er designet bort. Overflaten er glatt. Døren har innvendige hengsler og er forseglet med FDA (Food & Drug approved) godkjent pakning for å sikre effektiv rengjøring med høytrykk og kjemikalier. For å klare rengjøring bak kapslingen tilbyr vi spesielle veggavstandsstykker.

Det er ikke bare rengjøringen som Rittal har tenkt på.  Selv valg av materialer har fått fokus. I dette tilfelle betyr det at Rittal bruker 3,1 B-klasse rustfritt stål til HD kapslingene. I praksis betyr det at fra og med malm utvinnes til ferdig produkt, stemples stålet i ulike kontrollstasjoner. Det er da mulig å sikre at det rustfrie stålet er av høy kvalitet og ikke resirkulert. Det er en viktig garanti for at stålet ikke forurenser eller inneholder rester av kjemikalier som kan tenkes å påvirke det endelige produktet hos kunden.

Vi har flere kunder i næringsmiddelindustrien hvor det stilles høye krav til hygienestandarden. Vi har derfor gitt dette området spesiell oppmerksomhet. Utvalget Hygienic Design er godt gjennomtenkt i alle detaljer for å møte behovene.

Mer informasjon finnes på: www.rittal.no

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...