UOP, a wholly-owned subsidiary of Honeywell, develops technology and products for oil and petrochemical refineries worldwide.

Reduserer antallet unødvendige alarmer

Ny DynAMo Alarm Suite fra Honeywell hjelper industribedrifter til å finne og behandle de viktigste alarmene fra automatiseringssystemer.

Prosessanlegg og rørledninger forårsaker tusenvis av alarmer fra automatiseringssystemene sine hver eneste dag, selv om mange av disse ikke er alvorlige. Operatører i kontrollrom må dermed raskt skjelne mellom rutinealarmer og kritiske alarmer som varsler om drifts- eller sikkerhetsproblemer.

 

Honeywell presenterte sin nye DynAMo™ Alarm Suite, et avansert program for alarmadministrasjon som reduserer det totale antallet alarmer og hjelper operatørene til å beholde fokus og respondere på de alarmene som er kritiske.

Det som er problemet er det totale antallet alarmer som spenner fra dagligdagse aktiviteter (også kalt falske eller uønskede alarmer), slik som en alarm som går når døren åpnes til et rom med elektrisk bryter, til alarm som varsler en kritisk feil. I følge konsortiet Abnormal Situation Management® (ASM®) kan ineffektiv administrasjon av unødvendige alarmer føre til hendelser som kan koste prosessindustrien milliarder, og som utgjør økt risiko for utmattelse og stress for operatører som stadig vekk må ta raske beslutninger om hvordan de skal respondere når det går en alarm.

DynAMo Alarm Suite benytter mer enn 20 års erfaring med alarmadministrasjon i prosessindustrien, og kan hjelpe brukere til å redusere det totale antallet alarmer med hele 80 prosent, påvise vedlikeholdsproblemer, og øke oppmerksomheten om kritiske alarmer som krever umiddelbar oppmerksomhet. Brukergrensesnittet er rollebasert og enkelt å tilpasse, og gjør det mulig for operatører, teknikere og ledere til umiddelbart å oppfatte tilstanden til alarmsystemene sine. En av de viktige egenskapene ved den nye programvaren er at den er kompatibel med mange mobile enheter, og det gjør det mulig for personalet å se informasjon fra alarmsystemet når som helst og nærmest hvor som helst. Denne enkle tilgangen muliggjør tettere overvåkning og raskere innsats for oppretting av feilen, og som bidrar til å redusere utmattelsesproblemet for operatører.

"Når operatører må ta hånd om hundrevis av alarmer på alle mulige tidspunkt, øker sikkerhetsrisikoen, for ikke å snakke om at prosesseffektiviteten kan reduseres," sier visepresident og daglig leder for Honeywell Process Solutions Advanced Solutions Vimal Kapur. "DynAMo Alarm Suite er et effektivt verktøy for å optimalisere alarmadministrasjon for å forhindre en flom av alarmer og ”skvalder” og for å redusere stress blant operatørene. Programvaren tilbyr et sikkerhetslag for å minimalisere nedetid som ikke er planlagt, hendelser som påvirker sikkerhet og utslipp til miljøet."

DynAMo Alarm Suite kan integreres med Honeywells førende Experion®Process Knowledge System (PKS), så vel som alle andre styringssystemer. Honeywell tilbyr også konsulentvirksomhet, service og support i forhold til alarmadministrasjon, med dekning over hele verden.

For mer informasjon om Process Solutions gå inn på www.honeywellprocess.com

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...