Autic edge 4transparent crop

Løser oppgaver man ellers trenger flere produkter for å løse

Red Lion FlexEdge

Red Lion Controls, som forhandles av Autic as, er spesialister på kommunikasjon, industriell automasjon og nettverksløsninger har nå lansert  FlexEdge™ Intelligent Edge Automation Platform.

Dette revolusjonerende systemet bringer en helt ny grad av allsidighet til s.k. edge computing. FlexEdge løser oppgaver man ellers trenger flere produkter for å løse. FlexEdge kombinerer Red Lions velkjente protokollkonvertering med fleksible kommunikasjonsløsninger for WiFi og 4G. FlexEdge kan i tillegg utvides med flere serielle porter, eller USB porter. I utgangspunktet kommer den godt bestykket med to nettverksporter, med individuelle IP-adresser, og to eller tre isolerte serieporter.

FlexEdge har i tillegg en avansert web server med Bootstrap, JavaScript og CSS. Dette gjør det mulig å skreddersy løsninger for spesielle formål. Websider for informasjon og styring kan også utvikles med Crimson3.1, som benyttes for å konfigurere FlexEdge.

FlexEdge kommer i to modellutgaver DA50 og DA70. DA50 kan utvides med én tilleggsmodul for WiFi, 4G eller USB/serielle porter, mens DA70 kan utvides med tre tilleggsmoduler. DA70 kan i tillegg bestykkes med opptil 10 lokale I/O kort med både analoge og digitale inn- og utganger.

For mer informasjon, se www.autic.no

Corvus nett crop

Helautomatisert grønn produksjon

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

les mer...
AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...