trek-bicycle-76814-featured crop

Kombinasjon av strømningsanalyse og styrkeberegning

Raske og komfortable racersykler – Simulering med Siemens programvare

Trek Bicycle Corporation (Trek) er en av de største sykkelprodusentene i verden. Trek bruker moderne teknologi når de designer og utvikler syklene sine, blant annet programvare fra Siemens PLM Software. Programvaren brukes for å tilfredsstille aerodynamiske krav, samt for å sikre at sykkelen gir syklisten god respons og komfort

Elementer av aerodynamikk og komfort kombineres, noe som gir Trek automatisk optimalisering av rammekonstruksjonen samt optimal plassering av for eksempel rytteren og vannflasker.

Ved å bruke Siemens-løsningene var Trek i stand til å utvikle en racersykkel som var like aerodynamisk som komfortabel. Sykkeldesign er basert på kompleks fysikk. Kompromisset mellom aerodynamisk optimalisering av effektivitet og rytterkomfort er en sentral utfordring for Trek – og dette var tilfelle når den nye Madone racersykkelen ble utviklet. For å oppnå dette brukte Trek en kombinasjon av strømningsanalyse (Computational Fluid Dynamics – CFD) og styrkeberegning (Finite Element Analysis – FEA).

Les hele artikkelen her.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...