Pepperl AGV crop

Oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en ny evalueringsteknologi

R2000 UHD LiDAR Sensor—Nå med dobbelt rekkevidde

R2000 2-D LiDAR sensor har på kort tid blitt en industriell problemløser. Den har topp spesifikasjoner og har blitt en bransjestandard for områdeovervåking, navigasjon, lokalisering, antikollisjon, objektdeteksjon, konturgjenkjenning og mye mer. For å møte kravene i forskjellige applikasjoner, finnes den i 3 forskjellige versjoner.

Detection for områdeovervåking
HD (high density) for profilgjenkjenning og robotapplikasjoner
UHD (ultra-high density) for komplekse måleoppgaver

Pepperl+Fuchs introduserer nå en ny versjon av produktfamilien R2000 UHD LiDAR med dobbelt rekkevidde. OMD60M har dobbelt rekkevidde mot normale overflater i forhold til den eksisterende OMD30M


Tekniske data

 

 

Generelle spesifikasjoner

OMD30M

OMD60M

Måleområde

0.1 ... 10m (sort 10%)

0.1 ... 20m (sort 10%)

 

0.1 ... 30m (hvit 90%)

0.1 ... 60m (hvit 90%)

Den nye R2000 Long Range oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en nyutviklet evalueringsteknologi som kan arbeide med lavere signalnivåer. Det gjør at man kan detektere og evaluere signaler fra objekter som befinner seg lenger fra sensoren eller har dårlige refleksjonsforhold. Eksempler på dette kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. På den måten kan OMD60M benyttes i enda flere applikasjoner enn tidligere.

AGV-navigasjon i lokaler uten refleksbrikker

I mange applikasjoner er det ikke ønskelig eller mulig å montere refleksbrikker i lokalet for at en AGV med LiDAR-sensorer skal kunne navigere etter disse. Refleksbrikker er en ekstra infrastruktur som krever planlegging, vedlikehold og administrasjon. Så om det er mulig er automatisk navigasjon i et lokale uten refleksbrikker som landemerker sterkt å foretrekke. Men for at navigasjonen skal fungere sikkert og godt i et lokale uten refleksbrikker, må LiDAR-sensoren være av høy kvalitet og ha tilstrekkelig rekkevidde. OMD30M har allerede vært en bransjestandard i slike applikasjoner. Men i lokaler med utfordrende topologi, som for eksempel lange korridorer og store avstander, kan den nye OMD60M med rekkevidde opp til 60m være løsningen.

Konturdeteksjon av objekter med dårlige refleksegenskaper

Måleområdet på en LiDAR-scanner er avhengig av refleksegenskapene til objektet som skal detekteres. Med gode refleksjonsegenskaper vil rekkevidden til sensoren øke. Og det motsatte er tilfellet om objektet reflekterer dårlig. Eksempel på vanskelige objekter kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. I slike tilfeller kan sensorens rekkevidde reduseres med så mye som 90%. Derfor må alltid sensoren monteres så nær objektet at det gir godt nok signal. Men det kan være vanskelig å oppnå dersom rommets topologi ikke gjør det mulig. Og det er her den nye LiDARsensoren OMD60M kan komme inn og utgjøre den viktige forskjellen.

NEK Digital crop

Digitalisering av standarder

Digitalisering øker brukervennlighet og gir helt andre muligheter

NEK 400 er installasjonsbransjens viktigste standardsamling og dekker alle typer av lavspenningsinstallasjoner. Den skaper grunnlaget for en årlig verdiskapning på 25-30 milliarder kroner. Fram til nå har den kun vært tilgjengelig i trykt format og som PDF.

les mer...
Wintershall takes over Brage operatorship and becomes production operator in Norway.

Telia tar tingenes Internett offshore

Tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore.

les mer...
UR 16 kg crop

Universal Robots lanserer en samarbeidende robot til tung nyttelast for samarbeidende automatisering

Produsenter må se på fleksible løsninger for å være konkurransedyktige

Bygd for å gjøre mer: UR16e utvider sine løsninger for samarbeidende robotløsninger ved å tilføye kapasitet til tung nyttelast for produsenter som ønsker å øke automatiseringen

 

les mer...
Siemens Qwre crop

Siemens AS og Øwre-Johnsen har inngått en serviceavtale for Hach lab- og analyseinstrumenter

Har bygget opp en organisasjon med erfarne servicefolk

Siemens har i mange år levert komplette instrument og analyse pakker for vannbehandling, vannrensing og fiskeoppdrett. For å kunne ivareta kundenes servicebehov på best mulig måte har vi nå inngått en serviceavtale med vår autoriserte partner Øwre-Johnsen.

les mer...