Pepperl AGV crop

Oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en ny evalueringsteknologi

R2000 UHD LiDAR Sensor—Nå med dobbelt rekkevidde

R2000 2-D LiDAR sensor har på kort tid blitt en industriell problemløser. Den har topp spesifikasjoner og har blitt en bransjestandard for områdeovervåking, navigasjon, lokalisering, antikollisjon, objektdeteksjon, konturgjenkjenning og mye mer. For å møte kravene i forskjellige applikasjoner, finnes den i 3 forskjellige versjoner.

Detection for områdeovervåking
HD (high density) for profilgjenkjenning og robotapplikasjoner
UHD (ultra-high density) for komplekse måleoppgaver

Pepperl+Fuchs introduserer nå en ny versjon av produktfamilien R2000 UHD LiDAR med dobbelt rekkevidde. OMD60M har dobbelt rekkevidde mot normale overflater i forhold til den eksisterende OMD30M


Tekniske data

 

 

Generelle spesifikasjoner

OMD30M

OMD60M

Måleområde

0.1 ... 10m (sort 10%)

0.1 ... 20m (sort 10%)

 

0.1 ... 30m (hvit 90%)

0.1 ... 60m (hvit 90%)

Den nye R2000 Long Range oppnår lengre rekkevidde ved at den benytter seg av en nyutviklet evalueringsteknologi som kan arbeide med lavere signalnivåer. Det gjør at man kan detektere og evaluere signaler fra objekter som befinner seg lenger fra sensoren eller har dårlige refleksjonsforhold. Eksempler på dette kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. På den måten kan OMD60M benyttes i enda flere applikasjoner enn tidligere.

AGV-navigasjon i lokaler uten refleksbrikker

I mange applikasjoner er det ikke ønskelig eller mulig å montere refleksbrikker i lokalet for at en AGV med LiDAR-sensorer skal kunne navigere etter disse. Refleksbrikker er en ekstra infrastruktur som krever planlegging, vedlikehold og administrasjon. Så om det er mulig er automatisk navigasjon i et lokale uten refleksbrikker som landemerker sterkt å foretrekke. Men for at navigasjonen skal fungere sikkert og godt i et lokale uten refleksbrikker, må LiDAR-sensoren være av høy kvalitet og ha tilstrekkelig rekkevidde. OMD30M har allerede vært en bransjestandard i slike applikasjoner. Men i lokaler med utfordrende topologi, som for eksempel lange korridorer og store avstander, kan den nye OMD60M med rekkevidde opp til 60m være løsningen.

Konturdeteksjon av objekter med dårlige refleksegenskaper

Måleområdet på en LiDAR-scanner er avhengig av refleksegenskapene til objektet som skal detekteres. Med gode refleksjonsegenskaper vil rekkevidden til sensoren øke. Og det motsatte er tilfellet om objektet reflekterer dårlig. Eksempel på vanskelige objekter kan være svarte bildekk eller objekter med diffus overflate. I slike tilfeller kan sensorens rekkevidde reduseres med så mye som 90%. Derfor må alltid sensoren monteres så nær objektet at det gir godt nok signal. Men det kan være vanskelig å oppnå dersom rommets topologi ikke gjør det mulig. Og det er her den nye LiDARsensoren OMD60M kan komme inn og utgjøre den viktige forskjellen.

Eplan ny versjon crop

Ny versjon av EPLAN-plattformen

kKn fullføres raskere med masseredigering av prosjektdata

EPLAN Platform, Version 2.9, har vært tilgjengelig siden slutten av januar. Hurtig opprettede QR-koder kan lagre hyperlenker, som kan åpnes ute i felten. Lagstyring sikrer at alle endringer lagres automatisk, noe som gjør det enda enklere å iverksette firmaets standarder.

les mer...
AMNYTT kolasj 01 20 crop

AMNYTT 01 2020 er publisert

Mennesket blir ikke overflødig i den digitale hverdag, hvor kunstig intelligens og maskinlæring vil være sentrale temaer. Tvert imot. Det er de bedriftene som evner å utnytte samspillet mellom mennesket og teknologien best, som vil bli vinnere i morgendagens industri. For å kunne møte utfordringene som vil stå i kø, må det utvikles nye samarbeidsarenaer.

les mer...
Adroit SDS2000X Plus PA crop

Oscilloskop fra Siglent med funksjonsrik standardkonfigurasjon

Et økonomisk oscilloskop som kan vokse med testbehovene

Siglent SDS2000X Plus, som forhandles av Adriot AS i Norge, har arvet det allsidige og brukervennlige brukergrensesnittet fra storebror SDS5000X, dette inkluderer 10” berøringsskjerm med multi-touch, ekstern mus- og tastaturkontroll samt innebygd webserver for fjernstyring, dette gjør det enkelt i bruk og reduserer læringskurven til et minimum.

les mer...
FG Lapp crop

Behov for å måle og overvåke trådløst i Ex-område

ATEX-sertifisert Ex-d kapsling med tilhørende gjennomføringer

Lapp Automaatio, som forhandles av FG – Tech, tilbyr nå muligheten til å installere det trådløse IoTKey® måle- og fjernovervåkingssystemet i eksplosjonsfarlige områder. Den lange rekkevidden og batterilevetiden, samt god immunitet mot forstyrrelser, er som før.

les mer...