GE-crop

Optimalisering av produksjonslinjer foregår hele tiden

Produksjon i verdenstoppen

Med en markedsandel på over 30 prosent for røntgenkontrastvæske har produksjonspersonellet hos GE Healthcare på Lindesnes i en årrekke vist at produktiviteten er blant det ypperste i verden.

Det er et kontinuerlig arbeid å holde produksjonsprosessene på det høye nivået man har etablert helt sør i landet. Optimalisering av produksjonslinjer foregår hele tiden. Noen ganger må kontrollsystemer oppgraderes.

Av Jan Eirik Schiøtz

Men det er ikke bare teknisk utstyr som kontrollsystemer og instrumentering som oppgraderes med jevne mellomrom. Selve prosessene er også gjenstand for analyser for å se om de kan forbedres. En rekke av de produkter GE Healthcare produserer krever i stor utstrekning samme infrastruktur når det gjelder produksjonsprosessen. Da fabrikken på Lindesnes ble utvidet for noen år siden, ble deler av fabrikken uten produksjon. Men man demonterte ikke utstyret. Nå er en produksjonslinje som ikke var i bruk oppgradert, for å produsere en for Lindesnes ny produktserie. Produktene ble tidligere produsert i England. Nødvendig prosessutstyr hentet fra det tidligere produksjonsstedet og montert i den ledige prosessenheten på Lindesnes. På Lindesnes kalles produktserien for PMC. Det er blant annet den gode effektiviteten som fikk konsernledelsen til å velge Lindesnes som produksjonssted.

I tillegg til produksjonsutstyr er det også lagt stor vekt på å overføre prosesskunnskap om det nye produktet fra England til Lindesnes. Begge deler av prosjektet ser ut til å ha fungert godt. AMNYTT har besøkt bedriften og møtte Atle Storaker fra GE Healthcare og Stein Lasse Kalleberg fra Tratec Norcon. Kalleberg er innleid for å for å utføre prosjektarbeid i tilknytting til prosess styresystemer.

Les hele artikkelen her.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...