FG Posital-Modbus crop

En rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere

POSITAL har nå encodere og inclinometere med Modbus RTU-grensesnitt

I tillegg til å utvikle spennende nye produkter oppdaterer POSITAL, som forhandles av FG-Tech, kontinuerlig sin etablerte produktportefølje for å forbedre ytelsen og dekke nye behov. Et nylig eksempel har vært utvidelsen av selskapets serie med roterende givere og inklinometere til å inkludere modeller med Modbus RTU-kommunikasjonsgrensesnitt.

Dette grensesnittet har nylig opplevd en økning i popularitet for bruk i solcelleinstallasjoner.

Modbus RTU er en rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere, den anvendes som ofte i mellomstore kontrollsystemer (opptil 32 noder). Protokollen har vært tilgjengelig i nesten fire tiår og støttes derfor av mange PLC-produsenter. I tillegg til applikasjoner i solcelle industrien brukes grensesnittet i pakkemaskiner og mobile maskiner. Modbus RTU-protokollen benytter seg av overføringsstandarden RS485, basert på skjermet tvinnet parkabling. Denne kombinasjonen kan kommunisere pålitelig over avstander på mer enn 1000 meter, selv i nærvær av elektromagnetisk interferens (EMI).

POSITAL IXARC-kodere med Modbus RTU-grensesnittet er tilgjengelige i en rekke mekaniske konfigurasjoner. Kunder kan velge nøyaktig hva de trenger med tanke på kapslingsmateriale og nivåer av IP-grad, akseltype og diameter, monteringsflens og elektrisk tilkoblin. Kunder kan også velge mellom målområder med single turn- og multi turn. For modeller med flere omdreininger drives encoderen av en Wiegand-sensor som høster energi fra rotasjonen av encoderens aksel. Dette sikrer at hver fullstendig rotasjon blir registrert pålitelig, selv når strømmen til kontrollsystemet ikke er tilgjengelig. Uten behov for backup-batterier eller komplekse girsystemer, vedlikeholdskostnadene er derfor tilnærmet null.

POSITALs Modbus-støtte strekker seg også til selskapets TILTIX-serie av inclinometere. Disse enhetene brukes i solcellepaneler, materialhåndteringsutstyr, sikkerhetssystemer for mobile maskiner og hvor som helst ellers er det viktig å overvåke tippevinkelen til utstyr eller komponenter.

POSITAL gjør det enkelt for kundene å finne den rette Modbus RTU-encoderen eller inclinometer for deres spesifikke applikasjon. Produktfinnerverktøyet på www.fgtech.no gjør det mulig for en kunde å spesifisere produktfunksjonene som er nødvendige for sitt prosjekt og raskt sirkle seg inn de mest passende produktene. Med POSITALs digitale produksjonssystem "Mass Customization" blir sensorer – uansett med spesielle funksjoner - vanligvis bygget og sendt på noen få dager. Minste antall? En!

Om FRABA og POSITAL

POSITAL er en leverandør av avanserte industrielle posisjonssensorer som brukes i en rekke bevegelseskontroll- og sikkerhetssystemer. Selskapet er også en innovatør innen produktdesign og produksjonsprosesser og en pioner innen Industry 4.0 (Industrial Internet of Things / IIoT), og tilbyr kundene fordelene med innebygde bestillingsprodukter kombinert med prisfordelene ved masseproduksjon. POSITAL er medlem av den internasjonale FRABA-gruppen, hvis historie går tilbake til 1918, da forgjengeren, Franz Baumgartner elektrische Apparate GmbH, ble etablert i Köln, Tyskland for å produsere reléer. Siden den gang har selskapet spilt en nyskapende rolle i utviklingen av roterende givere, inclinometer og andre sensorprodukter. POSITAL har en global rekkevidde med datterselskaper i Europa, Nord-Amerika og Asia - og salgs- og distribusjonspartnere over hele verden.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...