FG Posital-Modbus crop

En rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere

POSITAL har nå encodere og inclinometere med Modbus RTU-grensesnitt

I tillegg til å utvikle spennende nye produkter oppdaterer POSITAL, som forhandles av FG-Tech, kontinuerlig sin etablerte produktportefølje for å forbedre ytelsen og dekke nye behov. Et nylig eksempel har vært utvidelsen av selskapets serie med roterende givere og inklinometere til å inkludere modeller med Modbus RTU-kommunikasjonsgrensesnitt.

Dette grensesnittet har nylig opplevd en økning i popularitet for bruk i solcelleinstallasjoner.

Modbus RTU er en rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere, den anvendes som ofte i mellomstore kontrollsystemer (opptil 32 noder). Protokollen har vært tilgjengelig i nesten fire tiår og støttes derfor av mange PLC-produsenter. I tillegg til applikasjoner i solcelle industrien brukes grensesnittet i pakkemaskiner og mobile maskiner. Modbus RTU-protokollen benytter seg av overføringsstandarden RS485, basert på skjermet tvinnet parkabling. Denne kombinasjonen kan kommunisere pålitelig over avstander på mer enn 1000 meter, selv i nærvær av elektromagnetisk interferens (EMI).

POSITAL IXARC-kodere med Modbus RTU-grensesnittet er tilgjengelige i en rekke mekaniske konfigurasjoner. Kunder kan velge nøyaktig hva de trenger med tanke på kapslingsmateriale og nivåer av IP-grad, akseltype og diameter, monteringsflens og elektrisk tilkoblin. Kunder kan også velge mellom målområder med single turn- og multi turn. For modeller med flere omdreininger drives encoderen av en Wiegand-sensor som høster energi fra rotasjonen av encoderens aksel. Dette sikrer at hver fullstendig rotasjon blir registrert pålitelig, selv når strømmen til kontrollsystemet ikke er tilgjengelig. Uten behov for backup-batterier eller komplekse girsystemer, vedlikeholdskostnadene er derfor tilnærmet null.

POSITALs Modbus-støtte strekker seg også til selskapets TILTIX-serie av inclinometere. Disse enhetene brukes i solcellepaneler, materialhåndteringsutstyr, sikkerhetssystemer for mobile maskiner og hvor som helst ellers er det viktig å overvåke tippevinkelen til utstyr eller komponenter.

POSITAL gjør det enkelt for kundene å finne den rette Modbus RTU-encoderen eller inclinometer for deres spesifikke applikasjon. Produktfinnerverktøyet på www.fgtech.no gjør det mulig for en kunde å spesifisere produktfunksjonene som er nødvendige for sitt prosjekt og raskt sirkle seg inn de mest passende produktene. Med POSITALs digitale produksjonssystem "Mass Customization" blir sensorer – uansett med spesielle funksjoner - vanligvis bygget og sendt på noen få dager. Minste antall? En!

Om FRABA og POSITAL

POSITAL er en leverandør av avanserte industrielle posisjonssensorer som brukes i en rekke bevegelseskontroll- og sikkerhetssystemer. Selskapet er også en innovatør innen produktdesign og produksjonsprosesser og en pioner innen Industry 4.0 (Industrial Internet of Things / IIoT), og tilbyr kundene fordelene med innebygde bestillingsprodukter kombinert med prisfordelene ved masseproduksjon. POSITAL er medlem av den internasjonale FRABA-gruppen, hvis historie går tilbake til 1918, da forgjengeren, Franz Baumgartner elektrische Apparate GmbH, ble etablert i Köln, Tyskland for å produsere reléer. Siden den gang har selskapet spilt en nyskapende rolle i utviklingen av roterende givere, inclinometer og andre sensorprodukter. POSITAL har en global rekkevidde med datterselskaper i Europa, Nord-Amerika og Asia - og salgs- og distribusjonspartnere over hele verden.

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...