FG Posital-Modbus crop

En rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere

POSITAL har nå encodere og inclinometere med Modbus RTU-grensesnitt

I tillegg til å utvikle spennende nye produkter oppdaterer POSITAL, som forhandles av FG-Tech, kontinuerlig sin etablerte produktportefølje for å forbedre ytelsen og dekke nye behov. Et nylig eksempel har vært utvidelsen av selskapets serie med roterende givere og inklinometere til å inkludere modeller med Modbus RTU-kommunikasjonsgrensesnitt.

Dette grensesnittet har nylig opplevd en økning i popularitet for bruk i solcelleinstallasjoner.

Modbus RTU er en rimelig og enkel kommunikasjonsprotokoll å implementere, den anvendes som ofte i mellomstore kontrollsystemer (opptil 32 noder). Protokollen har vært tilgjengelig i nesten fire tiår og støttes derfor av mange PLC-produsenter. I tillegg til applikasjoner i solcelle industrien brukes grensesnittet i pakkemaskiner og mobile maskiner. Modbus RTU-protokollen benytter seg av overføringsstandarden RS485, basert på skjermet tvinnet parkabling. Denne kombinasjonen kan kommunisere pålitelig over avstander på mer enn 1000 meter, selv i nærvær av elektromagnetisk interferens (EMI).

POSITAL IXARC-kodere med Modbus RTU-grensesnittet er tilgjengelige i en rekke mekaniske konfigurasjoner. Kunder kan velge nøyaktig hva de trenger med tanke på kapslingsmateriale og nivåer av IP-grad, akseltype og diameter, monteringsflens og elektrisk tilkoblin. Kunder kan også velge mellom målområder med single turn- og multi turn. For modeller med flere omdreininger drives encoderen av en Wiegand-sensor som høster energi fra rotasjonen av encoderens aksel. Dette sikrer at hver fullstendig rotasjon blir registrert pålitelig, selv når strømmen til kontrollsystemet ikke er tilgjengelig. Uten behov for backup-batterier eller komplekse girsystemer, vedlikeholdskostnadene er derfor tilnærmet null.

POSITALs Modbus-støtte strekker seg også til selskapets TILTIX-serie av inclinometere. Disse enhetene brukes i solcellepaneler, materialhåndteringsutstyr, sikkerhetssystemer for mobile maskiner og hvor som helst ellers er det viktig å overvåke tippevinkelen til utstyr eller komponenter.

POSITAL gjør det enkelt for kundene å finne den rette Modbus RTU-encoderen eller inclinometer for deres spesifikke applikasjon. Produktfinnerverktøyet på www.fgtech.no gjør det mulig for en kunde å spesifisere produktfunksjonene som er nødvendige for sitt prosjekt og raskt sirkle seg inn de mest passende produktene. Med POSITALs digitale produksjonssystem "Mass Customization" blir sensorer – uansett med spesielle funksjoner - vanligvis bygget og sendt på noen få dager. Minste antall? En!

Om FRABA og POSITAL

POSITAL er en leverandør av avanserte industrielle posisjonssensorer som brukes i en rekke bevegelseskontroll- og sikkerhetssystemer. Selskapet er også en innovatør innen produktdesign og produksjonsprosesser og en pioner innen Industry 4.0 (Industrial Internet of Things / IIoT), og tilbyr kundene fordelene med innebygde bestillingsprodukter kombinert med prisfordelene ved masseproduksjon. POSITAL er medlem av den internasjonale FRABA-gruppen, hvis historie går tilbake til 1918, da forgjengeren, Franz Baumgartner elektrische Apparate GmbH, ble etablert i Köln, Tyskland for å produsere reléer. Siden den gang har selskapet spilt en nyskapende rolle i utviklingen av roterende givere, inclinometer og andre sensorprodukter. POSITAL har en global rekkevidde med datterselskaper i Europa, Nord-Amerika og Asia - og salgs- og distribusjonspartnere over hele verden.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...
P F lang rekkevidde crop

Fotoceller med ekstra lang rekkevidde fra Pepperl+Fuchs

Puls Range Teknologi benytter det måling i stedet for deteksjon

Tradisjonelt har fotoceller vært basert på deteksjonsprinsippet, det vil si et senderelement som sender ut lys og et mottakerelement som enten detekterer lyset fra senderelementet eller ikke. Lyset kan reflekteres fra objektet eller reflektoren, og utgangen veksler avhengig av om lys mottas eller ikke.

les mer...
Autic stål PC crop

Panel PC som tåler en sprut

Touch skjerm kan deaktiveres fra egen bryter når systemet skal rengjøres

Autic System AS lanserer Panel-PC som er spesielt utviklet for hygieniske og aseptiske miljøer, samt områder utsatt for fuktighet og støv. Konstruksjonen som er i syrefast stål, tåler både bruk av vaskemidler og høytrykksspyling.

les mer...