FG ATEX_IECEx-Certified_EncodersPosital crop

Sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner

POSITAL Encodere - nå også ATEX/IECEx-sertifisering for sone 2/22

POSITAL, som forhandles av FG-Tech, sin encoder familie IXARC er nå sertifisert ihht. ATEX/IECEx direktivene for Sone 2/22. Med denne sertifiseringen dekker POSITAL ytterligere applikasjoner innenfor olje- og gassinstallasjoner, kjemiske anlegg, trebearbeidingsoperasjoner og kornhåndteringsanlegg. Selve sertifikatet er utstedt av en tredjepart med spesiell kompetanse innen ATEX og IECEx testing og sertifisering.

FG-Tech AS, som er POSITAL sin distributør i Norge, forteller at encoderne kan leveres I hus av aluminium eller rustfritt stål (V2A & V4A) designet for å eliminere elektriske varmepunkter eller gnister som kan antenne en eksplosjon.  Sensorene er tilgjengelige i både inkrementelle og absolutte varianter og tilbys med optiske eller magnetiske målesystemer. De optiske sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner, og leveres med opptil 16-bits oppløsning. Magnetiske varianter tilbyr lignende oppløsning og har ett kompakte og robust design som gjør dem svært allsidige og egnet for tøffe miljøer. For mange magnetiske sensorer kan noen driftsegenskaper endres gjennom programvareoppdateringer uten behov for mekaniske endringer. For eksempel, for programmerbare inkrementelle kodere, kan oppløsningen settes hvor som helst mellom 1 og 16 384 PPR (pulser per omdreining). For absolutte encodere er både magnetiske og optiske varianter tilgjengelige i multiturn-versjoner med batterifrie rotasjonstellersystemer. Det er ikke nødvendig å teste og bytte reservebatterier, noe som reduserer vedlikeholds kravene drastisk.

Som de andre medlemmene av IXARC-encoder familien, kan ATEX/IECEx-sertifiserte modeller bestilles med et bredt utvalg av monteringsflensdesign og akselkonfigurasjoner. De er tilgjengelige med M12-plugger eller tilkoblede kabler og støtter en rekke kommunikasjonsgrensesnitt, inkludert inkrementelle, analoge, SSI, Profibus, ProfiNet, CANopen, DeviceNet, EtherCAT, EtherNET IP, Modbus RTU, J1939 og Modbus TCP. Dette brede utvalget av konfigurasjonsalternativer gjør det mulig å velge en encoder-konfigurasjon som vil være enkel å integrere i nesten hvilken som helst maskin eller system.

Med vårt kraftige produktsøkeverktøy er det enkelt å finne den rette IXARC-encoderen for en bestemt applikasjon. Produktsøkeverktøy lar deg som kunden spesifisere produktfunksjonene som kreves for hver applikasjon og deretter finner du raskt de beste tilgjengelige produktene.

Test gjerne ut våre søkeverktøy for:

Inkrementelle encodere

Absolutte encodere

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

Årsmøte i Tavleforeningen

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det verifikasjonsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023.

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.