FG-iot-key-process-crop

Måledataene er alltid tilgjengelig

Plattform for maskin- og prosessovervåking

IoTKey™ systemet, som forhanles av FG – Tech, er en omfattende plattform for maskin- og prosessovervåking og for forebyggende vedlikehold av utstyr. Systemet tilbyr sanntids overvåking av prosesser og informasjon som støtter påkrevet vedlikehold av produksjonsutstyr.

Løsningen er fullt ut skalerbart og kan integreres med kundens systemer. Systemet består av trådløse LoRa transmittere, Gateway og et grafisk brukergrensesnitt via en sky-tjeneste.

Typiske bruksområde er produksjonsutstyr, kraftproduksjon, prosessindustri, næringsmiddelindustri, logistikk, bygg-tjenester og kommunalteknikk.

IoTKeyTM Transmitter WLT 310
WLT 310 er en trådløs Lora (Long Range Radio) sender utformet for forskjellige industrielle applikasjoner og kan sende data over svært lange avstander. Den smarte senderens programparametere kan konfigureres Over-the-Air (OTA) og den måler kontinuerlig prosessverdier. WLT 310 er en lav-energi sender med en batterilevetid på flere år, Lora teknologien har null
driftskostnader, og ingen 3G / 4G-nettverk er nødvendig.

• Innganger: PT100, PT1000, thermoelement, fuktighetssensor, 0…10 VDC, 4…20mA.
• Driftsspenning: Li-On batteri 3,6 VDC eller 12/24 VDC
• LoRa har en rekkevidde på 15 km utendørs, signalet overføres også godt innendørs og selv under bakken.
• Måleintervaller og alarmer konfigureres fritt «Over The Air» (OTA)
• Kan installeres i omgivelsestemperaturer fra –40...+80 °C

IoTKeyTM Portal
Dette skybaserte brukergrensesnittet overvåker prosessverdier og tillater eksterne data å kombineres med måledata. Servicepakker er tilgjengelig på ulike nivåer, slik at datakraft og kapasitet alltid vil være tilstrekkelig ihht. kundens behov. Siden brukergrensesnittet kan nås via en datamaskin eller en mobil enhet, er måledataene alltid tilgjengelig.

• Fritt konfigurerbare måleinstrumenter og trender
• Plassering av måledata i prosessdiagrammer
• Skalerbar plattform med tanke på prosessdiagrammer datamengder og behov
• Automatisk, up-to-date informasjonssikkerhet og sikkerhetskopier
• Bruker-hirarki med administrasjons rettigheter

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

GC Rieber Fabrikkbesøk crop

Suksesshistorie med WeAssist prosessoptimaliserings-systemet

GC Rieber Compact AS er en internasjonalt ledende næringsmiddelbedrift som tilbyr optimaliserte ernæringsprodukter for bruk i krisesituasjoner og for behandling av underernærte. Selskapets viktigste kunder er FN-organisasjoner og internasjonale hjelpeorganisasjoner. GC Rieber Compact AS er også en ledende leverandør av nød-proviant og vann til livbåter- og flåter over hele verden.

les mer...
670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

les mer...