Beckhoff_XPlanar_1 crop

Egner seg som svært fleksibelt transportsystem

Planarmotorsystem: svevende movere med seks frihetsgrader XPlanar: Flying Motion

Med XPlanar åpner Beckhoff nye veier innen maskinkonstruksjon. Dette gjøres mulig med planarmoverne som svever fritt over de valgfritt plasserte planarplatene. Med Xplanar vil man kunne oppnå en ytterst fleksibel, nøyaktig og høydynamisk posisjonering.

Innen maskinkonstruksjon gir dette maksimal frihet og forenkling ved utformingen av maskiner og produksjonsanlegg.

XPlanar-systemet kombinerer den individuelle plasseringen av planarplater med en flerdimensjonal posisjonering av planarmoverne som svever over dem. Moverne flyttes todimensjonalt rykk- og berøringsfritt med en hastighet på opptil 4 m/s, med 2 g akselerasjon og 50 µm repeterende posisjonsnøyaktighet, og i tillegg lydløst og uten slitasje.

Egner seg til mangfoldige anvendelser

XPlanar egner seg som svært fleksibelt transportsystem innenfor den totale maskinproduksjonen, og her særlig til automatisering av pakke-, monterings-, sorterings- og plukk-prosesser. Det frie valget av overflater – lettstelt glass, rustfritt stål i hygienisk design eller plastfolie – understøtter i tillegg innsatsen i renrom, i farmasøytisk industri og næringsmiddelindustrien samt under vakuumbetingelser.

For ytterligere infomasjon, se: www.beckhoff.no/xplanar

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...