Pepeprl VariKont crop

Presenterer nå en forlenget koblingsavstand,

Pepperl+Fuchs presenterer VariKont induktiv giver med forlenget koblingsdistanse

Siden introduksjonen for mer enn 50 år siden har VariKont serien vært en av de mest suksessfulle seriene induktive givere fra Pepperl+Fuchs. Gjennom årene har det skjedd en utvikling både når det gjelder design og fleksibilitet. 

Utviklingen vi presenterer nå er forlenget koblingsavstand, opp til 30 mm flush montert og 50 mm i non-flush applikasjoner. Dette realiseres gjennom såkalt «Active Schielding Technolgy», noe som i praksis vil si at vi har designet inn en ekstra spole. Denne spolens oppgave er å detektere og kompensere for metalliske objekter i området rundt sensoren for å sikre stabil funksjon.

Suksessfaktorene som roterbart hode, høy IP grad, IP68/ 69 og godt synlige lysdioder både for spenning og koblingstilstand er selvfølgelig videreført også på disse nye sensorene med forlenget koblingsdistanse.

Du finner mer informasjon her; https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/varikont_active_shielding.htm

Corvus nett crop

Helautomatisert grønn produksjon

I alt er det åtte produksjonsceller, 13 roboter og 10 AIV

Corvus Energy har produsert batterier til maritim industri i Canada i flere år. Med Hydro som eier ble det stilt spørsmål om det var mulig å helautomatisere produksjonen. Sammen med SINTEF gjennomførte Hydro en studie og resultatet ser vi nå på Nesttun utenfor Bergen.

les mer...
AMNYTT 04 2020 kollasj crop

AMNYTT 04 2020 er distribuert

AMNYTT har skrevet mye om digitalisering og behovet for at næringslivet har medarbeidere med gode kunnskaper innen informasjonsteknologi. I 1994 bel Reform 94 gjennomført. Målsettingen var blant annet å gi yrkesfagene høyre status, slik at flere ungdommer valgte denne utdanningsveien. Fagplaner ble utarbeidet og lagt ut på høring.

les mer...
Autic måler crop

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.

les mer...
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

les mer...