Parker A-lok crop

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse

Parker termisk avlastningsventil med doble hylsekoblinger gir lekkasjefri ytelse i industrielle gassbruksområder

Parker Hannifin, den globalt ledende bedriften innenfor bevegelses- og styringsteknologier, har lansert et stort utvalg av kryogeniske, termiske avlastningsventiler i rustfritt stål med mulighet for to integrerte hylser med A-LOK®-koblinger.

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse i en rekke bruksområder og gir kundene store fordeler innenfor sikkerhet, pålitelighet, hastighet og enkel montering.

A-LOK-koblinger bruker et avansert system med to hylser for pålitelighet og enkel montering og demontering uten behov for spesialverktøy. Designet sørger for at alle produksjonsbevegelser overføres aksialt til røret, uten noen radiale bevegelser som legger til stress på røret, noe som sikrer at dets mekaniske integritet ikke reduseres.

A-LOK-koblinger med to hylser drar også nytte av Parkers banebrytende Suparcase®-teknologi, en patentert kjemisk herdeprosess for behandling av hylser i ASTM 316-rustfritt stål, som gir et unikt sett med fysiske egenskaper som forbedrer koblingens korrosjonsmotstand betraktelig.

Olga Krasilnikova, produktsjef hos Instrumentation Products Division Europe, sier: «På grunn av kundeetterspørsel har Parker designet en termisk avlastningsventil i rustfritt stål med A-LOK-koblinger, som fjerner behovet for koniske gjenger, PTFE-tape og gjengetetningsmiddel. Dette gir kunden redusert monteringstid og kostnader.»

Den termiske avlastningsventilen (TRV) Parker Bestobell er nå tilgjengelig i rustfritt stål med 12 mm A-LOK-koblinger. Den er en kompakt, kryogenisk avlastningsventil som er designet for å forhindre skader på rørsystemer og utstyr forårsaket av utvidelse av flytende gasser, ved å avlaste overtrykket i et rørsystem med væske på grunn av en temperaturøkning.

Når flytende gasser blir fanget mellom to lukkede ventiler, en situasjon kjent som væskelås, kan oppvarmingen og påfølgende koking føre til en farlig trykkøkning, og konsekvensene kan være katastrofale.

Parker Bestobell TRV er utformet spesielt med tanke på dette bruksområdet, ved bruk av materialer som er spesielt egnet for dette formålet. En stor fordel med dette er at ventilen ikke setter seg fast i setet selv når den står ubrukt over lengre tid. Ventilen tilbakestilles også riktig etter ventilering av ekspansjonsvæsken, noe som forhindrer sløsing av dyre kryogeniske gasser.

Finn ut mer om Parkers kryogeniske, termiske avlastningsventil på: https://ph.parker.com/no/nb/cryogenic-thermal-relief-valve

Om Parkers Instrumentation Products Division, Europe

Instrumentation Products Division, Europe byr på høyt konstruert kontrollinstrumentering og systemer for trykk- og temperaturbehandling. Dette kan være alt fra rørforbindelser, høytykkskonus- og gjengekoblinger, nåleventiler, kuleventiler, kompakte strømbryterventiler for modulær prosess til instrumentventilpakker. Alle disse elementene er utviklet og produsert for å øke kundens driftstid, opprettholde sikkerhet samt forbedre produksjons- og kvalitetskontroll. Finn ut mer på www.parker.com/ipd.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

Pepperl Purge_Animation_Standbild crop

Pålitelig og sertifisert i alle verdensdeler: Globale purge-løsninger

Purge  eller på norsk Overtrykkspyling er en allsidig beskyttelsesmetode som kan brukes i en lang rekke industrielle applikasjoner. Basert på prinsippet om adskillelse mellom eksplosjonsfarlig og sikker atmosfære, gir den eksplosjonsbeskyttelse for både gassfare og støvfare. Videre er det også en av få typer beskyttelse som gjør at konvensjonelt utstyr kan brukes i potensielt eksplosive atmosfærer.