Parker A-lok crop

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse

Parker termisk avlastningsventil med doble hylsekoblinger gir lekkasjefri ytelse i industrielle gassbruksområder

Parker Hannifin, den globalt ledende bedriften innenfor bevegelses- og styringsteknologier, har lansert et stort utvalg av kryogeniske, termiske avlastningsventiler i rustfritt stål med mulighet for to integrerte hylser med A-LOK®-koblinger.

Parkers A-LOK-koblingsteknologi med to hylser gir lekkasjefri ytelse i en rekke bruksområder og gir kundene store fordeler innenfor sikkerhet, pålitelighet, hastighet og enkel montering.

A-LOK-koblinger bruker et avansert system med to hylser for pålitelighet og enkel montering og demontering uten behov for spesialverktøy. Designet sørger for at alle produksjonsbevegelser overføres aksialt til røret, uten noen radiale bevegelser som legger til stress på røret, noe som sikrer at dets mekaniske integritet ikke reduseres.

A-LOK-koblinger med to hylser drar også nytte av Parkers banebrytende Suparcase®-teknologi, en patentert kjemisk herdeprosess for behandling av hylser i ASTM 316-rustfritt stål, som gir et unikt sett med fysiske egenskaper som forbedrer koblingens korrosjonsmotstand betraktelig.

Olga Krasilnikova, produktsjef hos Instrumentation Products Division Europe, sier: «På grunn av kundeetterspørsel har Parker designet en termisk avlastningsventil i rustfritt stål med A-LOK-koblinger, som fjerner behovet for koniske gjenger, PTFE-tape og gjengetetningsmiddel. Dette gir kunden redusert monteringstid og kostnader.»

Den termiske avlastningsventilen (TRV) Parker Bestobell er nå tilgjengelig i rustfritt stål med 12 mm A-LOK-koblinger. Den er en kompakt, kryogenisk avlastningsventil som er designet for å forhindre skader på rørsystemer og utstyr forårsaket av utvidelse av flytende gasser, ved å avlaste overtrykket i et rørsystem med væske på grunn av en temperaturøkning.

Når flytende gasser blir fanget mellom to lukkede ventiler, en situasjon kjent som væskelås, kan oppvarmingen og påfølgende koking føre til en farlig trykkøkning, og konsekvensene kan være katastrofale.

Parker Bestobell TRV er utformet spesielt med tanke på dette bruksområdet, ved bruk av materialer som er spesielt egnet for dette formålet. En stor fordel med dette er at ventilen ikke setter seg fast i setet selv når den står ubrukt over lengre tid. Ventilen tilbakestilles også riktig etter ventilering av ekspansjonsvæsken, noe som forhindrer sløsing av dyre kryogeniske gasser.

Finn ut mer om Parkers kryogeniske, termiske avlastningsventil på: https://ph.parker.com/no/nb/cryogenic-thermal-relief-valve

Om Parkers Instrumentation Products Division, Europe

Instrumentation Products Division, Europe byr på høyt konstruert kontrollinstrumentering og systemer for trykk- og temperaturbehandling. Dette kan være alt fra rørforbindelser, høytykkskonus- og gjengekoblinger, nåleventiler, kuleventiler, kompakte strømbryterventiler for modulær prosess til instrumentventilpakker. Alle disse elementene er utviklet og produsert for å øke kundens driftstid, opprettholde sikkerhet samt forbedre produksjons- og kvalitetskontroll. Finn ut mer på www.parker.com/ipd.

Ignition IEC crop

Ignition - Nå med IEC 61850 MMS Driver

IEC 61850 er en Ethernet-basert kommunikasjonsstandard som brukes i kraftindustrien. Standarden definerer en felles modell for sømløs automatisering i kraftsystemer.  

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
963534188

Utvider partnerskap om nettverk og Edge computing

Skal bistå bedrifter med digital transformasjon

Kyndryl og Nokia har inngått en global treårsavtale om felles utvikling og leveranser av private LTE- og 5G-tjenester og Industri 4.0-løsninger. Selskapene skal blant annet etablere en innovasjons-lab i North Carolina i USA der det skal utvikles sikre løsninger og tjenester som konvergerer IT og OT for bedrifter.

les mer...