Eaton 3542_XP500 crop

Utviklet for kravene i maskin- og industrisektoren

Panel-PC med kapasitiv multitouchskjerm

Eaton Electric utvider sin omfattende portefølje av avansert HMI med XP500-serien av kraftige industrielle Touchpanel PC-er. De nye enhetene møter det økende behovet til maskin- og systembyggere for høypresisjons og kostnadseffektive HMI-løsninger med kapasitiv multitouchteknologi.

XP500-panelene kjører på det åpne Windows 7 operativsystemet og de tilbys på markedet med bredskjermformat i tre størrelser: 10,1", 15,6" og 21,5". Det tynne, vifteløse designet med glassfront gir et moderne utseende og reduserer plassbehovet. HMI-panelene monteres i skap eller operatørkonsoller og de kan brukes i så godt som alle industrisektorer. XP500 panel-PC-en forenkler driften for brukeren og den sensitive touchteknologien sikrer at kontrollkommandoene detekteres nøyaktig.

XP500-serien, som er spesielt utviklet for kravene innenfor maskin- og industrisektoren, gjør det mulig for Eaton å overføre de nyeste teknologiene inn i automasjonsmarkedet. PCT-teknologien (projected capacitive touch) leverer intuitiv betjening til HMI-en. Takket være multitouchfunksjonen kan brukere betjene felter på skjermen, både med flere fingre på en hånd og også med to hender. I likhet med nettbrett og smarttelefoner kan operatøren zoome og rulle elementer slik som dokumenter fra det lagrede hjelpesystemet med to fingre. Det nøyaktige sensorsystemet forhindrer betjeningsfeil eller maskinstart ved uhell. Kritiske funksjoner kan derfor kun aktiveres ved å berøre flere felter samtidig, noe som dermed øker anleggssikkerheten betraktelig.


Den glatte, ikke-reflekterende sikkerhetsglasset til skjermen kommer i en enkelt vedlikeholdsfritt design med en søm- og kantfri fremside som tillater grundig rengjøring, selv med sterke rengjøringsmidler.
XP500 er fremragende på grunn av sin åpenhet og utmerkede ytelsesspesifikasjoner: AMD 1,65 GHz Dual Core CPU-ene med integrert Radeon grafikkort sikrer en høy prosesskapasitet i tillegg til fremragende grafikk. Enhetene kjører operativsystemene Windows 7 eller Windows 7 Embedded. Dette gjør at de passer til et bredt utvalg av forskjellig programvare og de kan også kjøres med visualiseringsprogramvare fra Eaton.
Det flate designet med det store displayområdet gir XP500 et veldig elegant utseende. Aluminiumhuset er robust og tilbyr beskyttelse i IP65/Nema 4X, og enheter som kommer med UL-klasse I, divisjon 2 sertifisering. Dette gjør også panel-PC-en passende for røffe industrimiljøer i tillegg til utsatte områder i prosessindustrien. Enheten kommer med to Ethernet- og USB-grensesnitt i tillegg til et RS232- og RS485-grensesnitt. I tillegg til det interne minnet kan et uttakbart CFast minnekort også brukes for drift eller for datalagring.


For å lære om Eaton kan du besøke www.eaton.no. For alle de siste nyhetene kan du følge på Twitter gjennom @Eaton_EMEA eller gå til Eaton EMEA LinkedIn firmaside.

 

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon. 

Scneider batterifab crop

Går sammen om pilotanlegg for ny batteriteknologi

Schneider Electric, ZnL Energy og Eltronic har signert en samarbeidsavtale for en pilotfabrikk som skal utvikle ny batteriteknologi i Trondheim. Partene skal kombinere sin kompetanse og erfaring for å utvikle, bygge og drive et pilotanlegg i Trondheim. Pilotanlegget skal produsere batteriseparatorfilmen ZnL-NPx i en forberedende fase for et senere og større fullskala anlegg. 

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.