OneRobot ren griper crop

Ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier

OnRobot lanserer en rimelig og brukervennlig griper

OnRobot har lansert 2FG7 – en komplett, rimelig, brukervennlig, bruksklar og renroms-klar parallell griper. 2FG7 er utformet for å gjøre det mulig for bedrifter av alle størrelser å sette opp bruksområder for gripere til en lav kostnad. Den kan tas i bruk på minutter og er spesialutformet for å håndtere krevende nyttelaster – selv der hvor det er trangt om plassen.

Den nye 2FG7-griperen er ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier og gir rask avkastning på investeringen for mange forskjellige bruksområder, inkludert betjening av maskiner, materialhåndtering og montering. 

«Kundene våre etterspurte en parallell griper som kan håndtere nyttelast over 6 kg uten å ofre brukervennligheten som de forventer av produktene fra OnRobot. Ved å kombinere styrke, funksjonalitet og enkel programmering i en liten formfaktor har 2FG7 blitt nettopp denne kraftige og produksjonsklare griperen», forteller Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot. 

Med en maksimal nyttelast på 11 kg, en ekstern gripevidde på opptil 74 mm og en gripekraft på 20–140 N, kan den allsidige 2FG7 håndtere tunge og store nyttelaster med letthet. 2FG7 er mindre enn OnRobots gripere RG2 og RG6 – og enda kraftigere enn begge – og dimensjonene (156 x 158 x 180 mm) gjør den til den perfekte griperen for små arbeidsområder. Det er en stor bonus i travle produksjonsanlegg hvor plassen er dyrebar, og i bruksområder med begrenset rom for manøvrering.

«Kostnaden for maskinvarekomponenter til roboter har gått ned de siste årene, men dette har ikke kommet mindre produksjonsbedrifter til gode fordi mesteparten av periferiutstyret til industriroboter fortsatt er avskrekkende komplekse og tidkrevende å ta i bruk», forklarer CEO direktør Iversen. «OnRobot endrer alt dette.»

2FG7 er sømløst integrert med OnRobots produktutvalg og kompatibel med alle store samarbeidende roboter og lette industrielle robotarmer. Dermed kan produsenter på alle ferdighetsnivåer sette opp griperapplikasjoner raskt og enkelt. 2FG7s brukervennlighet sikrer synlighet under utplasseringsprosessen, reduserer behovet for tilpassede deler og reduserer tiden det tar å oppnå avkastning på investeringen. I mellomtiden forenkler intelligente tilbakemeldingsfunksjoner, inkludert deteksjon av grep og tapt grep, utplasseringsprosessen ytterligere.

Sertifisert for renrom
2FG7 er en produksjonsklar griper som er bygget for å tåle tøffe produksjonsforhold og bruksområder. I tillegg til å være IP67-sertifisert, har 2FG7 oppnådd renromssertifisering (ISO klasse 5), noe som kreves for mange håndteringsapplikasjoner i legemiddel- og elektronikkindustrien. Den overholder også ISO/TS 15066 om risikovurderinger for samarbeidende robotceller.

2FG7 drives av en integrert elektrisk motor, som gir flere fordeler i forhold til pneumatikkbaserte gripersystemer. Brukerne av 2FG7 kan enkelt programmere kontrollinnstillinger for kraft, hastighet og slaglengde gjennom et intuitivt programvaregrensesnitt. Dette gjør griperen ideell for produksjon med stor produktmiks i små serier, siden den gir mulighet for raske og enkle justeringer av innstillingene avhengig av delene som håndteres.

Presisjonen som leveres av 2FG7s elektriske motor, gjør at griperen kan levere en fingerposisjonsoppløsning på 0,1 mm (0,004 tommer) og en gripetid på 200 mm/s. For sluttbrukere gir muligheten til å foreta nøyaktige justeringer av slaglengde, rekkevidde og fingerposisjon fleksibilitet på mange bruksområder.

Pneumatiske gripere gir derimot begrenset kraftkontroll med lav oppløsning gjennom justeringer av lufttrykk. Pneumatiske systemer har heller ikke intelligente funksjoner for grepsdeteksjon og kan påvirke luftkvaliteten negativt ved å slippe forurensninger inn i arbeidsmiljøet.

«OnRobot eksisterer for å demokratisere automatiseringen ved å gi produsenter av alle størrelser rimelige og brukervennlige produkter som de kan ta i bruk umiddelbart. Den parallelle griperen 2FG7 er et kraftig tilskudd til OnRobots demokratiserende produktfamilie Plug and Produce», sier CEO Iversen.

Pepperl profinet gateway crop

Remote I/O gateway med Profinet

Når du vil modernisere med PROFINET samtidig som du ønsker å gjenbruke eksisterende analoge sensorer og betjeningsenheter, er PROFINET-gatewayene enhetene fra Pepperl+Fuchs løsningen.

les mer...
Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...