OR_Screwdriver_040_02 crop

Skrutrekkeren kan oppdage feil skruelengde

OnRobot lanserer en komplett plug-and-play intelligent skrutrekker

Den nye skrutrekkeren fra OnRobot kan tas i bruk og overføres til nye oppgaver på få minutter. Den har innebygde smarte funksjoner – deriblant presis kontroll av dreiemoment og integrert aksel – som forenkler programmeringen og fremmer produktiviteten, kvaliteten og avkastningen

OnRobot, som produserer verktøy for samarbeidende applikasjoner, kunngjør lanseringen av sin smarte og fullstendig bruksklare skrutrekker som gjør at produsenter kan automatisere et bredt spekter av monteringsprosesser raskt, enkelt og fleksibelt. Dette er en kjærkommen lettelse for produsenter som gjerne vil automatisere repetitive, lite ergonomiske og ofte inkonsekvente manuelle skruprosesser, men som sliter med å integrere og programmere typisk stykkevise skrusystemer.

Det er like enkelt å programmere OnRobot-skrutrekkeren som det er å angi riktig skruelengde og dreiemoment i brukergrensesnittet som er integrert i håndkontrolleren til en hvilken som helst ledende robot. Med nøyaktig momentkontroll og integrert aksel beregner OnRobot-skrutrekkeren automatisk hastigheten og kraften som trengs for å oppnå konsekvent og nøyaktig skruing.

Skrutrekkeren kan oppdage feil skruelengde, noe som kan bidra til å forbedre den samlede kvaliteten og redusere avfallsmengden.Med skrutrekkerens unike «z-akse» blir skruene trukket inn i verktøyet og drevet automatisk når robotarmen beveger seg i posisjon, noe som reduserer bevegelsen til robotarmen og ytterligere programmering. Skruer med lengde på opptil 35 mm trekkes helt inn i skrutrekkeren ved bevegelse, inntil skruprosessen blir initiert på en sikker måte, noe som styrker de samarbeidende evnene.

Skrutrekkeren kan håndtere et bredt spekter av skruestørrelser og lengder, fra M1.6 til M6, samt lengder på opptil 50 mm. Med den enkle programmeringen og bit-systemet som er lett å bytte, kan skrutrekkeren skiftes til en annen skruestørrelse, lengde eller produktlinje på få minutter, noe som reduserer nedetiden og forbedrer produktiviteten.

«Dette er et av våre mest avanserte produkter til dags dato», forteller administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen. «Vi har utviklet et automatisk skrutrekkingsverktøy som forenkler en svært komplisert prosess for brukerne våre. Det gjør det kostnadseffektivt og enkelt for produsentene å oppnå raske resultater i form av høyere oppetid, produksjonsvolum, konsistens og kvalitet.»

Skrutrekkeren har følgende robuste og intuitive funksjoner:

  • Integrert aksel som sikrer nøyaktighet og enkel programmering
  • Presis kontroll av dreiemoment fra 0,15 Nm til 5 Nm
  • Skruestørrelser fra M1.6 til M6 og lengde opptil 50 mm
  • Tilgjengelige skruematere
  • ESD som er trygg for montering av elektronikk
  • Montering via OnRobot Quick Changer

Skrutrekkeren er kompatibel med OnRobots prisbelønte One System Solution, en plattform som tilbyr et enhetlig mekanisk og elektrisk grensesnitt mellom ledende robotarmer og et hvilket som helst OnRobot-produkt. One System Solution har nylig blitt utvidet til å omfatte integrasjon med roboter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery. Brukerne av disse robotene kan nå også dra nytte av det enhetlige mekaniske og elektriske grensesnittet til alle OnRobot-produktene, og dermed oppnå enklere integrasjon og raskere ROI.

 

 

Nettselskap automatiserer crop

Elektrifiseringen fører til økt automatisering hos nettselskapene

750 nettmeldinger av 3000 har gått automatisk gjennom systemet

Tensio og programvarehuset Powel har sammen utviklet en løsning som automatiserer nettmeldinger på lavspentnettet. Dette reduserer saksbehandlingstiden kraftig for nettselskapet og gjør spesielt elbil-kunder fornøyde.

les mer...
Saia-Cronox crop

Saia Burgess Controls (SBC) lanserer Saia PCD® QronoX, en ny generasjon PLSèr for kritisk infrastruktur

I samsvar med den industrielle standarden for applikasjonsutvikling

Saia PCD® QronoX med software ECS (Engineering and Commissioning Suite) er først ute med en PLS plattform som tilfredsstiller alle krav til cyber security iht. ANSI ISA 62443, Security Level 3.    Saia PCD® QronoX egner seg spesielt for applikasjoner innen kritisk infrastruktur; vannforsyning, kraftverk, veitunneler, jernbane, fjernvarme og kritiske kjøleanlegg.

les mer...
NORD-IE5Plus crop

Ytelse på et nytt nivå – med IE5+-motorer og LogiDrive

Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter

Den nye generasjonen med IE5+-motorer fra NORD DRIVESYSTEMS gir konstant høy ytelse over hele justeringsområdet, i en hygienisk design som hever LogiDrive-konseptet for intralogistikk til et nytt nivå med tanke på energibesparelser og reduksjon i antall varianter. Den totale eierkostnaden (TCO) kan også reduseres betraktelig.

les mer...
ABB Agility crop

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften

Bygg videre på den eksisterende, digitale teknologien

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

les mer...