OR_Screwdriver_040_02 crop

Skrutrekkeren kan oppdage feil skruelengde

OnRobot lanserer en komplett plug-and-play intelligent skrutrekker

Den nye skrutrekkeren fra OnRobot kan tas i bruk og overføres til nye oppgaver på få minutter. Den har innebygde smarte funksjoner – deriblant presis kontroll av dreiemoment og integrert aksel – som forenkler programmeringen og fremmer produktiviteten, kvaliteten og avkastningen

OnRobot, som produserer verktøy for samarbeidende applikasjoner, kunngjør lanseringen av sin smarte og fullstendig bruksklare skrutrekker som gjør at produsenter kan automatisere et bredt spekter av monteringsprosesser raskt, enkelt og fleksibelt. Dette er en kjærkommen lettelse for produsenter som gjerne vil automatisere repetitive, lite ergonomiske og ofte inkonsekvente manuelle skruprosesser, men som sliter med å integrere og programmere typisk stykkevise skrusystemer.

Det er like enkelt å programmere OnRobot-skrutrekkeren som det er å angi riktig skruelengde og dreiemoment i brukergrensesnittet som er integrert i håndkontrolleren til en hvilken som helst ledende robot. Med nøyaktig momentkontroll og integrert aksel beregner OnRobot-skrutrekkeren automatisk hastigheten og kraften som trengs for å oppnå konsekvent og nøyaktig skruing.

Skrutrekkeren kan oppdage feil skruelengde, noe som kan bidra til å forbedre den samlede kvaliteten og redusere avfallsmengden.Med skrutrekkerens unike «z-akse» blir skruene trukket inn i verktøyet og drevet automatisk når robotarmen beveger seg i posisjon, noe som reduserer bevegelsen til robotarmen og ytterligere programmering. Skruer med lengde på opptil 35 mm trekkes helt inn i skrutrekkeren ved bevegelse, inntil skruprosessen blir initiert på en sikker måte, noe som styrker de samarbeidende evnene.

Skrutrekkeren kan håndtere et bredt spekter av skruestørrelser og lengder, fra M1.6 til M6, samt lengder på opptil 50 mm. Med den enkle programmeringen og bit-systemet som er lett å bytte, kan skrutrekkeren skiftes til en annen skruestørrelse, lengde eller produktlinje på få minutter, noe som reduserer nedetiden og forbedrer produktiviteten.

«Dette er et av våre mest avanserte produkter til dags dato», forteller administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen. «Vi har utviklet et automatisk skrutrekkingsverktøy som forenkler en svært komplisert prosess for brukerne våre. Det gjør det kostnadseffektivt og enkelt for produsentene å oppnå raske resultater i form av høyere oppetid, produksjonsvolum, konsistens og kvalitet.»

Skrutrekkeren har følgende robuste og intuitive funksjoner:

  • Integrert aksel som sikrer nøyaktighet og enkel programmering
  • Presis kontroll av dreiemoment fra 0,15 Nm til 5 Nm
  • Skruestørrelser fra M1.6 til M6 og lengde opptil 50 mm
  • Tilgjengelige skruematere
  • ESD som er trygg for montering av elektronikk
  • Montering via OnRobot Quick Changer

Skrutrekkeren er kompatibel med OnRobots prisbelønte One System Solution, en plattform som tilbyr et enhetlig mekanisk og elektrisk grensesnitt mellom ledende robotarmer og et hvilket som helst OnRobot-produkt. One System Solution har nylig blitt utvidet til å omfatte integrasjon med roboter fra ABB Robotics og Hanwha Precision Machinery. Brukerne av disse robotene kan nå også dra nytte av det enhetlige mekaniske og elektriske grensesnittet til alle OnRobot-produktene, og dermed oppnå enklere integrasjon og raskere ROI.

 

 

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Knut Ivar Helland

Beckhoff Automation AS øker staben i Ålesund

Bred erfaring vil komme godt med i den videre satsingen

Beckhoff Automation AS fortsetter veksten og ser et økende behov på Nordvestlandet, så derfor har vi valgt å utvide staben vår i denne regionen. Marius Nedrelid starter den 1. april i stillingen som Applikasjonsingeniør ved vårt avdelingskontor i Ålesund.

les mer...