OnRobot slipe crop

Forplikter seg til å tilby små og mellomstore bedrifter rimelige løsninger

OnRobot lanserer bruksklart robotslipeverktøy som gjør overflatebehandlingen mer kostnadseffektiv

Tradisjonelle automatiseringsløsninger for sliping krever ofte bakgrunn i robotikk for å kunne implementere og vedlikeholde dem. Med lanseringen av OnRobot Sander får produsentene nå tilgang til et komplett og bruksklart slipeverktøy som er enkelt å bruke sammen med alle større samarbeidende roboter og lette industriroboter.

OnRobot Sander er det siste tilskuddet i OnRobots voksende serie med plunderfrie automatiseringsløsninger der bruksområdet står i sentrum. Lanserer nå OnRobot Sander, en helelektrisk eksentersliper til automatiserte oppgaver innen overflatebehandling, herunder sliping og polering.

Den komplette Sander-pakken inneholder alt OnRobot-kunder trenger for å komme raskt og enkelt i gang med slipingen: et plug-and-play slipeverktøy, en rekke standard slipe- og poleringsputer, brukervennlig programvare for programmering, valgfri kraft-/momentsensor og en bytteenhet for kornstørrelse som gjør det mulig å veksle automatisk mellom forskjellige kornstørrelser uten at operatøren behøver gjøre noe.

Tar brukskvalitet et skritt videre

Det er enkelt å programmere enkle overflatebehandlingsoppgaver på Sander takket være den intuitive innebygde programvaren. OnRobot tar imidlertid brukskvaliteten et skritt videre ved å tilføye en «Lagre posisjon»-knapp på verktøyet som gjør at brukerne kan sette veipunkter manuelt uten å bruke håndkontrolleren på roboten. Sander-programvaren leveres med forskjellige alternativer for planlegging av bane – håndledning, form og punkter – og lar brukerne justere rotasjonshastigheten for å optimalisere syklustid og konsekvens.

«OnRobot forplikter seg til å tilby små og mellomstore bedrifter rimelige løsninger som har bruksområdet i sentrum, og som er enkle å sette opp og vedlikeholde. OnRobot Sander er et allsidig slipeverktøy som tilbyr alle funksjonene og fordelene kundene våre forventer av automatisert slipeteknologi, men uten alt plunderet og kostnadene som tradisjonelt er forbundet med automatiserte slipeverktøy», forteller Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.

OnRobot Sander støtter flate, buede og ujevne delegeometrier og leveres med utskiftbare standardputer som kan brukes på et bredt spekter av materialer. Ved å legge til en kraft-/momentsensor kan slipemaskinen tilpasse seg overflatevariasjoner eller feiljustering av deler, samtidig som den forbedrer konsekvensen og kvaliteten og reduserer skrapraten. Alle de avanserte funksjonene til OnRobot Sander støttes på de samarbeidende robotene fra Universal Robots, men verktøyet er enkelt å integrere med alle kjente robotmerker.

  • Betydelige kostnadsbesparelser sammenlignet med pneumatiske slipemaskiner
  • Sander er en lett [1,2 kg (2,64 lb), med pute] løsning som kombinerer kraften til den børsteløse elektriske motorkraften (opptil 10 000 RPM) med driftskostnader på så lite som 5 % av det pneumatiske slipesystemer ville hatt. Tradisjonelle pneumatiske slipemaskiner bruker eksterne luftkompressorer, som er veldig dyre og utsatt for lekkasjer. Sanders børsteløse elektriske motor er derimot holdbar og pålitelig med en levetid som er lik eller større enn konkurrerende pneumatiske systemer.
  • «OnRobot har forpliktet seg til å demokratisere automatiseringen, produkt for produkt og bruksområde for bruksområde, ved å gjøre brusklare løsninger tilgjengelig for selskaper som ikke har noen erfaring med automatisering. Vi fjerner kostnadene og kompleksiteten knyttet til automatisering, og gir kundene den viktige funksjonaliteten de trenger for å få jobben gjort», forklarer Iversen.

Sander gir tryggere arbeidsmiljø

Sliping er ofte skittent og farlig arbeid som medfører en rekke potensielle helserisikoer for arbeidstakere, fra ’hvit finger-syndromet’ som er forårsaket av sterkt vibrerende håndverktøy og som gjør at hendene mister kraften, til lungeskader forårsaket av partikler. OnRobot Sander eliminerer disse risikoene og bruker rene sandpapirskiver fra 3M, som gjør at mer støv kan trekkes ut, og derved sikre et tryggere miljø for arbeidstakere sammenlignet med konkurrerende systemer.

«Hos OnRobot ser vi økt interesse fra selskaper som er helt nye innen robotikk, men som leter etter måter å supplere eksisterende arbeidskraft på gjennom automatisering. Disse selskapene ser etter enkle og brukervennlige løsninger, som OnRobot Sander, som enkelt kan tas i bruk på en rekke oppgaver innen hvert bruksområde», sier CEO i OnRobot.

 

Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...
Goodtech Hauge crop

Sterk avslutning på året for Goodtech

Vi har initiert mange endringer i 2022 for å rigge oss for fremtiden

Goodtech presenterer fredag 24. februar en god avslutning på året med solid marginvekst, og leverer i tillegg nok en strategisk viktig milepæl ved salget av organisasjonen på Åland. Konsernet rapporterer samtidig om en økning i EBITDA for den videreførte virksomheten fra 10,9 MNOK i 2021 til 28,9 MNOK i 2022 (+165%).

les mer...
Phoenix plug crop

Pluggforbindere for automatisert produksjon

Kan også velge fra et høyt antall individuelle merkinger

Den nye, krympebaserte ledning-til-kort-pluggforbinderserien Connexis for kabelkonfeksjoneringer fra Phoenix Contact optimaliserer automatisert produksjon og sørger slik for tempo og presisjon ved kretskortpluggforbindelsen.

les mer...