OnRobot magnetisk crop

Innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler

OnRobot lanserer avansert MG10 magnetisk griper for sikre og presise samarbeidsapplikasjoner

OnRobot har lansert MG10, en allsidig, høytytende, brukervennlig magnetisk gripper som er enkel i bruk, beregnet på materialhåndtering, montering og maskinbehandling i applikasjoner innen industri, bil og luftfart. Fullt ut kompatibel med alle større robotmerker gjennom OnRobots Énsystemløsning, tilbyr MG10 unike justerbare kraft- og grepsdeteksjonsfunksjoner som gir brukerne enestående kontrollnivå.

Standard magnetiske gripere gir bare enkel PÅ/AV-funksjonalitet. For å justere den anvendte kraften, må brukerne legge til ‘gummiføtter’ for å skape mellomrom mellom magneten og delen. Dette er en kjedelig og unøyaktig prosess som ikke alltid gir perfekte resultater, spesielt ved håndtering av tynne metallplater og små metalldeler, der magnetiske gripere ofte ved et uhell ender opp med å plukke mer enn ett ark eller én del, ettersom kraften ikke kan justeres.

«Standard magnetiske gripere kan være et stort problem, fordi nesten hver gang arbeidsområdet eller arbeidsstykket endres, må man foreta manuelle justeringer for å kompensere for griperens manglende funksjonalitet,» sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot. «OnRobots innovative MG10-griper eliminerer alt dette takket være justerbare kraftfunksjoner som gjør at du kan benytte den til materialhåndtering raskt, enkelt og nøyaktig.»

Nye funksjoner eliminerer at man mister deler
I motsetning til standard magnetiske gripere, leveres den innovative MG10 med innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler. For applikasjoner som involverer håndtering av metallplater, som f.eks. til maskinoppgaver som krever at roboter løfter metallplater fra en stabel, plasserer den metallplaten i f.eks. en platevalse eller platesaks og fjerner platen når maskinen har fullført arbeidet. Denne funksjonaliteten sikrer jevn, konsistent og sikker drift. Og hvis roboten mister strømmen eller må stoppe mens oppgaven utføres, sørger disse funksjonene for at det ikke er noen risiko for å miste delen som håndteres.

Den nye MG10-griperen er klar til å ta over maskinoppgaver, montering og materialhåndtering som tidligere ble utført av kostbare og komplekse pneumatiske gripere. «Mens pneumatiske systemer krever ekstern lufttilførsel, kabling og løpende vedlikehold, er MG10 klar til bruk når den leveres. Dette gir massivt reduserte igangsettingskostnader sammenlignet med sine pneumatiske kolleger», sier Iversen.

Håndterer ujevne, slipende eller perforerte overflater
MG10 gir også presis og holdbar håndtering av gjenstander med slipende, ujevne eller perforerte overflater, noe som gjør den perfekt egnet for en lang rekke bruksområder innen industri, bil og luftfart. I tillegg sørger MG10s multimagnetoppsett for at denne griperen kan håndtere et bredt spekter av dimensjoner, vekter og deler med odde geometrier.

Det finnes mange bruksområder, som for eksempel flertrinns pressbøying av og håndtering av deler med mange hull, hvor vakuum- og fingergripere rett og slett ikke har intelligens og kraft nok til å fungere. MG10 kan enkelt håndtere slike oppgaver, enten arbeidsemnet er ei metallplate, en utstanset ståldel eller en perforert stålplate.

«Når produksjonssektoren beveger seg mot produksjon småserieproduksjon med blandet produksjon, er muligheten til å flytte raskt fra ett applikasjonsoppsett til et annet mer enn ‘nice to have’. Det er avgjørende», sier administrerende direktør Iversen. «MG10 er den eneste magnetiske griperen på markedet som er tilstrekkelig allsidig, intelligent og så enkel å bruke at den raskt kan flyttes mellom oppgaver som maskinpleie og palletering til avstabling av metallplater, alt uten problemer, levert som ‘plug and play’.»

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...