OnRobot magnetisk crop

Innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler

OnRobot lanserer avansert MG10 magnetisk griper for sikre og presise samarbeidsapplikasjoner

OnRobot har lansert MG10, en allsidig, høytytende, brukervennlig magnetisk gripper som er enkel i bruk, beregnet på materialhåndtering, montering og maskinbehandling i applikasjoner innen industri, bil og luftfart. Fullt ut kompatibel med alle større robotmerker gjennom OnRobots Énsystemløsning, tilbyr MG10 unike justerbare kraft- og grepsdeteksjonsfunksjoner som gir brukerne enestående kontrollnivå.

Standard magnetiske gripere gir bare enkel PÅ/AV-funksjonalitet. For å justere den anvendte kraften, må brukerne legge til ‘gummiføtter’ for å skape mellomrom mellom magneten og delen. Dette er en kjedelig og unøyaktig prosess som ikke alltid gir perfekte resultater, spesielt ved håndtering av tynne metallplater og små metalldeler, der magnetiske gripere ofte ved et uhell ender opp med å plukke mer enn ett ark eller én del, ettersom kraften ikke kan justeres.

«Standard magnetiske gripere kan være et stort problem, fordi nesten hver gang arbeidsområdet eller arbeidsstykket endres, må man foreta manuelle justeringer for å kompensere for griperens manglende funksjonalitet,» sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot. «OnRobots innovative MG10-griper eliminerer alt dette takket være justerbare kraftfunksjoner som gjør at du kan benytte den til materialhåndtering raskt, enkelt og nøyaktig.»

Nye funksjoner eliminerer at man mister deler
I motsetning til standard magnetiske gripere, leveres den innovative MG10 med innebygd grep og sensorer for gjenkjenning av deler. For applikasjoner som involverer håndtering av metallplater, som f.eks. til maskinoppgaver som krever at roboter løfter metallplater fra en stabel, plasserer den metallplaten i f.eks. en platevalse eller platesaks og fjerner platen når maskinen har fullført arbeidet. Denne funksjonaliteten sikrer jevn, konsistent og sikker drift. Og hvis roboten mister strømmen eller må stoppe mens oppgaven utføres, sørger disse funksjonene for at det ikke er noen risiko for å miste delen som håndteres.

Den nye MG10-griperen er klar til å ta over maskinoppgaver, montering og materialhåndtering som tidligere ble utført av kostbare og komplekse pneumatiske gripere. «Mens pneumatiske systemer krever ekstern lufttilførsel, kabling og løpende vedlikehold, er MG10 klar til bruk når den leveres. Dette gir massivt reduserte igangsettingskostnader sammenlignet med sine pneumatiske kolleger», sier Iversen.

Håndterer ujevne, slipende eller perforerte overflater
MG10 gir også presis og holdbar håndtering av gjenstander med slipende, ujevne eller perforerte overflater, noe som gjør den perfekt egnet for en lang rekke bruksområder innen industri, bil og luftfart. I tillegg sørger MG10s multimagnetoppsett for at denne griperen kan håndtere et bredt spekter av dimensjoner, vekter og deler med odde geometrier.

Det finnes mange bruksområder, som for eksempel flertrinns pressbøying av og håndtering av deler med mange hull, hvor vakuum- og fingergripere rett og slett ikke har intelligens og kraft nok til å fungere. MG10 kan enkelt håndtere slike oppgaver, enten arbeidsemnet er ei metallplate, en utstanset ståldel eller en perforert stålplate.

«Når produksjonssektoren beveger seg mot produksjon småserieproduksjon med blandet produksjon, er muligheten til å flytte raskt fra ett applikasjonsoppsett til et annet mer enn ‘nice to have’. Det er avgjørende», sier administrerende direktør Iversen. «MG10 er den eneste magnetiske griperen på markedet som er tilstrekkelig allsidig, intelligent og så enkel å bruke at den raskt kan flyttes mellom oppgaver som maskinpleie og palletering til avstabling av metallplater, alt uten problemer, levert som ‘plug and play’.»

Phoenix etikett crop

Ny produktetikett støtter automatisert varemottak

For å optimalisere logistikkprosessene ytterligere innfører Phoenix Contact nye produktetiketter som forenkler automatisert varemottak og varelevering hos kundene sine. De nye produktetikettene gjengir den viktigste informasjonen, som artikkelnummer, mengde, produksjonsdato, batch og opprinnelsesland, som 1D-strekkode og/eller 2D-datamatrisekode. 

JFK Werma WeAssist crop

Reduser risiko og usikkerhet, og spar deg for kostbar nedetid

Mangelen på sanntidsinformasjon kan føre til uventede flaskehalser og produksjonsnedetid, noe som til slutt påvirker bedriftens lønnsomhet. Med WeAssist prosessoptimaliserings-system fra JFKnudtzen kan du løse utfordringene.

Graphic Group Mensch & Medien Gm

Elektronisk komponentbeskyttelse for 48 V forbrukere

Med de nye, enkanals automatsikringene PTCB fra Phoenix Contact sikres nå også last med forsyningsspenning på 48 V DC elektronisk. Komponentbeskyttelsen kan kombineres med rekkeklemmeporteføljen CLIPLINE. 

UR30 crop

Universal Robots lanserer ny kraftkar – løfter hele 30 kg

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. Nye UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie.