Omron farge crop

Kan man også raskere finne årsaken til feil

Omron lanserer med verdens første flerfargede belysning

Omron Corporation har kunngjort at de nå lanserer sin nye FHV7-smartkameraserie globalt. Disse smartkameraene har belysnings- og bildebehandlingsfunksjoner som kan brukes til avanserte visuelle kvalitetskontroller.

Verdens første flerfargede belysning*1 og et bransjeledende*2 kamera med høy oppløsning på 12 megapiksler gjør at du bare trenger et smartkamera fra FHV7-serien for å oppnå de høyeste bransjestandardene for presisjon under visuelle kontroller av en komplisert produksjonslinje.

Samtidig som forbrukeres kvalitetskrav blir stadig strengere, blir også bedrifters sosiale ansvar stadig viktigere. Produsenter innfører derfor strengere kvalitetskontroller for å imøtekomme disse kravene og for å opprettholde og forbedre produktkvaliteten. På denne måten kan man også raskere finne årsaken til feil. Forskjellige produkter blir også oftere produsert i én enkel produksjonslinje for å imøtekomme nye kundebehov i tråd med dagens massetilpasningstrender. Dette krever kvalitetskontroller av produkter i ulike farger og størrelser. For å utføre slike avanserte kvalitetskontroller i en fleksibel produksjonslinje er det viktig å redusere nedetiden under omstillingen til andre produkter.

Det er i denne sammenhengen Omron lanserer smartkameraer med høy ytelse som kan brukes til visuelle kvalitetskontroller i produksjonsprosessen. FHV7-serien er utstyrt med flerfarget belysning og et autofokusobjektiv. Disse kameraene responderer på farge- og størrelsesendringer i produktene som kontrolleres. Dermed trengs det ikke noen spesielle ferdigheter for å installere og justere kameraet i henhold til ulike produkter og kontrollkriterier, selv i en fleksibel produksjonslinje der en rekke ulike produkter produseres i ulike mengder.
Bildebehandlingsegenskapene med bransjeledende hastighet og et kamera på 12 megapiksler gjør det også mulig å oppnå høyere presisjon i kontroller og økt produktkvalitet uten å senke produksjonshastigheten*2. Disse funksjonene kombineres med en rask komprimeringsalgoritme som komprimerer kontrollbilder dobbelt så raskt som vanlige hastigheter*3. Dette gjør at alle bildedataene kan lagres, selv under kjøring, og at man kan få full oversikt over produksjonsprosesser der det er avgjørende med kvalitetskontroller.

FHV7 veier bare en fjerdedel sammenlignet med Omron’s ledende modell, FH-serie vision-kontroller og har de samme avanserte bildebehandlingsegenskapene. Dette oppnås ved å integrere Omron’s raske og svært presise bildebehandlingsteknologi med et kompakt, raskt og høyoppløselig kameradesign fra Omron SENTECH, som ble kjøpt opp i juli 2017.

Med FHV7-smartkameraserien setter Omron fart på innovativ automatisering sammen med kundene sine, og selskapet fortsetter å lete etter enestående produktivitets- og kvalitetskontrollforbedringer for bransjen.

Funksjoner

Et enkelt kamera til kontroll av ulike produkter

 • Den flerfargede belysningen er en rask løsning på problemet med å kontrollere ulike farger. Når produktdesignet skal endres, eller når en ny modell skal produseres, kan du ganske enkelt bare endre en parameter i stedet for å endre eller finjustere belysningen.
 • Bildesensoren med maksimalt 12 megapiksler gjør det mulig å kontrollere større områder med høy presisjon. Dette fjerner behovet for installasjon av flere kameraer eller en mekanisme som flytter kameraet for å fange opp ulike kontrollpunkter på ulike modeller på den samme produksjonslinjen. På denne måten reduseres designarbeid og komponentkostnader.
 • Autofokusobjektivet dekker en brennvidde fra 59 til 2000 mm*4. Selv når produkter av ulik størrelse produseres, kan brennvidden enkelt endres med ulike parametere. Dette fjerner behovet for en mekanisme som kan flytte kameraet, noe som igjen reduserer designarbeid og komponentkostnader.

Modulstruktur for en rekke bruksområder

 • Modulstrukturen gjør at du fritt kan kombinere ønsket objektiv og belysning med kameraet.
 • Størrelsen på kameraet påvirkes ikke av modulvalget, noe som reduserer design- og vedlikeholdsarbeid.

Øk produksjonskvaliteten uten å ofre syklustid

 • En tokjerners prosessor sørger for den raskeste bildebehandlingshastigheten blant smartkameraer. Den er fire ganger raskere enn den tidligere hastigheten. Produksjonssyklustiden kan opprettholdes selv om oppløsningen økes eller om det legges til flere kontrollelementer.
 • Rask logging, som gjør at kontroll kan utføres mens bildedata lagres, og rask bildedatakomprimering gir komplett sporbarhet.
 1. Verdens første smartkamera med flerfarget belysning. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
 2. Raskeste hastighet og høyeste oppløsning i et smartkamera. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
 3. Sammenlignet med kontrolltid og datalagringstider for visionsensorer installert i kunders maskiner. Basert på en Omron-undersøkelse fra oktober i 2018.
 4. Fokusrekkevidden varierer avhengig av objektivtype.

 

 

 

 

Graphic Group Mensch & Medien Gm

3D onlinekonfigurator for modulære testpluggsystemer

Testpluggsystemene FAME er den modulære systemmodulen for energiteknikk fra Phoenix Contact. Med FAME-konfiguratoren kan man nå med få klikk opprette personlig tilpassede løsninger for funksjonskontroll av strøm- og spenningsomformere samt utløse- og signalkontakter.

les mer...
Mario_Drechsler

Rittals fabrikk i Haiger vinner Industrie 4.0 Award

Rittal tildeles prisen Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrikk i Haiger ROI-EFESO Management Consulting har etablert en standard for industrien i form av Industrie 4.0 award. I år går prisen til bedrifter som baner vei for den tyske industrien med smarte fabrikker. Rittal tildeles «Industrie 4.0 award 2022» for å digitalisere produksjon ved sin fabrikk i Haiger med hjelp av søsterbedriften German Edge Cloud.

les mer...
Pepperl F191 crop

Økonomisk RFID-løsning med IO-Link og høy ytelse

F191 IO-Link er et helt nytt RFID Lese/skrivehode fra Pepperl+Fuchs med innebygd IO-Link kommunikasjon. Det nye Lese/skrivehodet er beregnet for leseavstander opp til 1 meter.

les mer...
Fortescue Henning Vellene_Egil Hogna crop

Norconsult prosjekterer nytt grønt ammoniakkanlegg for Fortescue Future Industries

Skal utvikle et produksjonsanlegg med en mulig kapasitet på 300 megawatt

Fortescue Future Industries har inngått avtale med Norconsult om prosjekteringen av et produksjonsanlegg for grønn hydrogen og grønn ammoniakk i Svelgen. Fortescue Future Industries (FFI), et datterselskap av det australske selskapet Fortescue, har besluttet at deres Holmaneset-prosjekt skal videreføres.

les mer...